Следва

Tommy Hilfiger

Fratelli Rossetti - Компас за женственост

“Казват, че от стъпалото женските краката нагоре са компаси, които измерват глобуса във всяка една посока...

All fashion преди 14 години

“Казват, че от стъпалото женските краката нагоре са компаси, които измерват глобуса във всяка една посока, давайки му равновесие и хармония”

От този цитат на Франсоа Трюфо от филма “ Мъжът, който обичаше жените” идва и името Компас за новата култова колекция обувки за жената на Fratelli Rossetti.

Новата колекция на Fratelli Rossetti Компас се отличава с перфектна изработка, вглеждане в най-малкия детайл, а отличителната черта на колекцията са 5-те тънки ивици кожа, които са захванати паралелно заедно една с друга.

При сабото, този детайл обгръща вътрешната обиколка, при сандалите той е при тока. И при двата модела се забелязва онзи малък детайл, който прави обувките ти толкова специални. А именно вътрешната стелка, която е винаги в лакирано черно и бяло и обикновено контрастира с основния цвят на обувката.

В колекцията се забелязват и разработването на основната теория на архитекта Паоло Солери, която комбинира архитектурата и екологията в едно, като тази теория отново е актуална в момента. При обувките се вижда как природата, графиката и чертежите са съчетани в едно.

Обувките в колекцията за сезон пролет/лято 2009 на Fratelli Rossetti са много интересни. По един фин начин те отговарят както на търсенето, на тенденциите и на съвремието си, така и запазват класическата линия и традициите в дизайна си. Токовете са букови, умело обработени с восък и загладени на ръка. Използвана е и възможно най-меката напа и изчеткана телешка кожа с микро перфорация, което е гаранция за леко усещане и комфорт.

Цветовете са естествени, много нежни, монохромни, изцяло модерни за сезона – естествени нюанси, вариращи от слонова кост до тъмнокафяво, графични нюанси и елементи в черно и бяло, свежи пастелни тонове от бледосиньо до жълто и морски нотки в синьо и червено.

Припокриването на материалите създава романтичен ефект, напомнящ за античните връзки. Интересното е, че токовете са със същия цвят на обувките, което оптически удължава крака, прави го по-фин и създава усещане за цялост на обувката, лекота и сигурност.

За свободното ти време от Fratelli Rossetti създават и мокасини, който са подходящи за яхтинг, за леки разходки и свободното време. Мокасините са с хавлиена стелка и с много подвижна гумена подметка, която позволява носенето им на бос крак.

Украсата
Обувките за топлия сезон се отличават и с фина декорация, която служи за елегантен акцент. Лакирани дървени катарами, пайети за украса върху велурените повърхности, закопчалки от никел за мокасините и връзки с напукан ефект за завърше при еленовата кожа, развита в свежи цветове са само част от малките елементи, които създават едно прекрасно творение – обувката.

През месец Март Fratelli Rossetti отвори и втория си монобранден бутик в Лондон, разположен в луксозния търговски център, най-големият в Европа, на площ от 25 хил.кв.м Westfield. Стъкленият интериор на бутика зашеметяващо добре се вписва в концепцията на центъра създаден, специално за луксозните лейбъли.

В България Fratelli Rossetti можеш да намериш в магазин KULT Shoes, ЦУМ, партер
www.novea-bg.com

More All fashion