Следва

Бюти тренд репорт: Сини сенки

Мини-трендове за мързеливки: Как да изглеждаме зашеметяващо с един размах

Летният сезон официално е открит – жегите ни теглят към морето и прохладната зеленина на планината, офисът и работата ни стават все по-досадни и изнервящи...

Hair преди 7 години

Летният сезон официално е открит – жегите ни теглят към морето и прохладната зеленина на планината, офисът и работата ни стават все по-досадни и изнервящи. На кой му се занимава с контуриране, като знае, че след 2 часа ще трябва да попива и преправя? Топлият сезон повече от очевидно ни подсеща да не се вземаме толкова насериозно, да отпуснем душа и сърце, грим и коси. Да бъдем една идея по-мързеливи, но по-ефектни. Да пазим времето си за далече по-готини занимания със семейство, приятели и колеги. Ето ги нашите щрихове красота, напълно самодостатъчни за свеж външен вид:

1. Маншет за кок:

Бързо, лесно и красиво! Този тип фиби биха отивали както на небрежен кок, така и на такъв за специален повод. Идея – навийте косата сутрин напът за офиса, а следобед разпуснете – получените вълни със сигурност ще вдигнат настроението ви след края на работния ден. Готови за парти?
На снимката е Chloe + Isabel Bun Cuff, $45 - chloeandisabel.com

2. Измит цвят:

Дали от шампоана или силното слънце, боядисаните коси променят цвета си доста по-лесно и бързо. Бонбонените цветове винаги са тренди, накуп с израстналите корени. А неравномерното падане на боята често е доста ефектно – например на снимката Бела Хадид показва резултат, подобен на русо-розово омбре. За светлокосите е доста лесно – с оцветител или нетрайна боя.

3. NON-TOURING



Както самото име подсказва – забравете за контура! Не-контура дава хидратиран и свеж вид на лицето вместо супер-матиран и сух. Нуждаем се само от ВВ крем и хайлайтър.

4. Червилото-петно:



Ясно е, че червилото изисква повече поддръжка през лятото, когато кожата се поти и омазнява повече. А защо ли не го поставим просто леко размазано, несъвършено? Нанасяйки по-малко около контурите и повече в центъра всъщност е голям плюс – намаляваме риска от разтичане и стои по-свежо.

5. Хайлайтър!!!



Страхотен трик за освежаване на кожата! Лекият блясък отваря лицето, затова го нанасяме по горната част на скулите и продължаваме към веждата. А защо не и по самия клепач? Лесно е, избираме хайлайтъра спрямо цвета кожа – розово-перлен за по-светла и бронзиран за по-тъмна.

6. Гланц за лице



Вече се запознахме с техниката на хромирането, защо ли вместо червилото на Марая за М.А.С. не пробваме с най-обикновен гланц за устни? Трикът работи – нанася се съвсем малко количество с пръст в зоната, където обикновено поставяме хайлайтър. Ефектът е почти същият, но без миниатюрните блестящи частици и стои много по-естествено. Разбира се, освен „нормалните“ глосове, има и специално създаден продукт - Milk Makeup Face Gloss за $20 от milkmakeup.com. Той не е лепкав и е създаден точно с идеята да може да се нанася навсякъде по цялото лице – като хайлайтър, глос, сенки за очи...

More Hair