Месечен ХОРОСКОП - Юли 2016

Astro преди 7 години

4-ти юли - Новолуние
20-ти юли - Пълнолуние
На 22-ри юли Слънцето преминава в знака Лъв - най-благородните, щедри и артистични представители на Зодиака.

Още началото на първата декада на юли ще зададе специален тон на живота ни, на нашето развитие и събития. Квадратурата между Нептун и Сатурн, (от 1-ви до 5-ти), ще изисква да обърнем внимание на моралните позиции, духовния потенциал, на нашата вяра и на основните жизнени принципи. Целите ще търпят промени, пречките ще ни карат да търсим заобиколни пътища, но непроменено трябва да запазим основната си морална позиция и отговорността към себе си, близките, Родината, Вселената и Бог.

Ето защо, решавайки трудни ситуации - нека останем верни на себе си - на своята духовна позиция, да мобилизираме волята си и да осъзнаем силата на своята вяра. Практикувайте оптимизъм, борете се с лъжите, илюзиите, слабостите!
Покрай този важен аспект, първата декада на месец юли, ще изобилства от планетарни взаимодействия, които няма да ни позволят по никакъв начин да почиваме на лаврите си, нито да скучаем вкъщи на дивана.

И така, на 1-ви, Венера прави опозиция с Плутон. Това ще придаде на началото на месеца острота и емоционалност. Възможни са скандали от сексуален характер и много шум на борсата, в банковата система и в шоу бизнеса.

След това Слънцето и Меркурий ще направят благоприятен тригон с Нептун (1-6-ти), което ще ни даде възможност да се възползваме от интуицията си и да проникнем в тайните, да разпознаем дезинформацията, да извлечем есенцията от интригите и лъжите, да вземем правилните решения, да укрепим своята духовна същност.

Намирайки се в съвпад, Меркурий и Слънцето, (6-8-ми юли), ще направят много от решенията ни зависими от нашите емоции и ние може да загубим от това. Затова по отношение на комуникацията, ще спечелим ако станем малко по-сдържани в изразяването на чувствата си.

Хармоничното взаимодействие между лунните възли и Слънцето и Меркурий, (4-7-ми юли), ще ни поднесе изненади от съдбата - от гледна точка на запознанства, получаване на информация и някои търговски сделки. Възможни са съдбовни срещи и знакова информация.
Опозицията на тези две планети с Плутон, (6-8-ми юли) ще обостри нашите амбиции и ще стимулира интелекта в преследване на успеха, може също да създаде напрежение както общуването, така и взаимоотношенията, особено с деловите партньори.

Благоприятният аспект между Меркурий и Слънцето и Юпитер, (8-11-ти юли), ще подкрепи намеренията ни и ще придаде на нашите решения и творчески проекти размах, както и - законно основание за нашите стремежи. Успех ще имат тези, които не се страхуват да се изразят творчески, притежават базисни знания и са широко скроени.

Всички тези взаимодействия ще се отразят и на политиката и на социалните процеси, както на финансовата сфера, принуждавайки политиците да вземат решения в полза на обективните тенденции и в рамките на закона. Това ни дава надежда, че нашите стремежи и борба за справедливост ще доведат до правилните резултати.

В края на първата декада Марс, Меркурий и Хирон ще създадат конфигурация Голям тригон. Много късмет ще имат тези, чиито хороскопи засегне тази конфигурация, тъй като те ще получат и заряд с енергия и стимул за своите начинания, ще могат да се развиват в работата или обучението. Този Голям тригон ще подкрепи предприемчивите, смелите, рискуващите, любознателните, тези които се стремят да стигнат отвъд рамките на общоприетите разбирания - в установяването на контакти, разработване на проекти и научни изследвания.

Вероятни са открития в научната сфера, както и в сферата на духовното търсене и религиозните отношения, възможност за установяване на контакти с други планети и далечни светове. По отношение на външната политика, всички тези аспекти, трябва да доведат до общо намаляване на напрежението и подобряване на разбирателството между опозиционните страни. Ще се подобри обмена на информация, борсови индекси ще се коригират, и това ще създаде благоприятни условия за развитието на бизнеса и хармонизиране на икономиката. За повечето от нас ще настъпи време, когато ще бъдем в състояние да подобрим законно материалното си състояние и да постигнем напредък във важните за нас дела.
Втората декада няма да бъде толкова обилна на аспекти, но и в нея ще има благоприятен Голям тригон с участието на Слънцето, Марс и Хирон. Най-активен ще бъде Меркурий, който ще прави благоприятни връзки с Марс и Хирон. Преминаването му в знака на Лъва, (на 14-ти юли) ще направи нашите интелектуални способности артистични, а разума - всеобхватен. Успех очаква учени, артисти, писатели, изследователи и лекари. Също така - общественици, политици и предприемачи.

Квадратурата на Меркурий, (11-12-ти) и Слънце, (15-18-ти), с Уран, разбира се, ще разруши вече установената стабилност, внасяйки екстремни ситуации и изисквайки от нас оригинални и бързи решения, но това няма да стане причина за вселенска катастрофа. Изключение е сферата на въздушния транспорт.

Съвпадът на Меркурий и Венера, (15-19-ти юли), ще даде картбланш на търговията и на хармонизирането на романтичните връзки. Въпреки че, няма да мине без изкушения и капчица огорчение, заради квадратурата на съвпада с Черната Луна, (16-18-ти). Този аспект ще ни принуди да се разграничим от изкушенията и да осъзнаем негатива, с който си струва да се борим и с думи, и с чувства, както и да разобличим несъстоятелността на лъжите и спекулациите. Ще стане ясно кой казва истината и кой се преструва в чувствата.

Тези аспекти могат да се отразят и на имиджа на много важни лица и на валутните курсове, изяснявайки истината, личната заинтересованост и ролята на парите в престъпни проекти и търговски сделки.

Яснотата, осъзнаване на истината, ще подчертае и тригонът на Меркурий с Бялата Луна - в самия край на втората декада. Така че - не бързайте с разглеждането и осъзнаването на информацията до 20-ти юли.
През третата декада на юли положителните аспекти също ще бъдат повече от разрушителните. Хармоничните взаимодействия между Венера и Сатурн, (20-22-ри юли), Венера, Меркурий и Бялата Луната, Меркурий и Уран, (26-28-ми), Венера и Уран, (в самия край на юли), дават надежда за напредък в сферата на икономиката, в интелектуалната сфера и в развитието на личните отношения. Юли е и период за сватби и романтични срещи.

За доброто настроение ще допринасят приятелски запознанства и любовни приключения, които на свой ред ще стимулират нашата творческа себереализация, преодоляването на пречките и постигането на успех. Трябва само да се научим да слушаме и да усещаме тези далечни космически вибрации, да попиваме информацията, да разграничаваме истината от лъжата, да се доверяваме на своите чувства, да останем верни, да не се страхуваме да бъдем оригинални - да се стремим към обновяване на отношенията и възгледите за същността на живота. Успехи са вероятни в много области на човешката дейност - благодарение на вътрешното чувство и вяра, оптимизма и хармонията, проявите на любов, щедрост, справедливост, безкористност и алтруизъм.

Квадратурите на Слънце и Меркурий с Черната Луна малко ще усложнят края на месеца и ще подчертаят необходимостта от осъзнаване на злото, както в ментален план, така и по отношение на агресията и насилието.
Но, въпреки това, тригонът между Венера и Уран, ще сложи голяма хармонична точка на месеца. Или запетая, която ще отвори вратите за добра воля, благотворителност, любов и просперитет, показвайки по този начин, че Доброто може да бъде по-силно от Злото, без употребата на сила, а Истината просто трябва да се заявява.

Висша справедливост съществува, както и Закони, които ние понякога не забелязваме в ежедневната суматоха!
Юли, 2016 година, дава изключителни възможности, за да усетим Ритъма на живота, да разберем Вселената и по възможност да се приближим до Създателя, настройвайки се на Висши вибрации!

Хороскоп

Още от Astro