Следва

Да хванеш пътя с... 10 от най-легендарните пътешественици

Как го прави тя: Трейси Елис Рос – за вечерянето сам/а, смелите срещи и тайните на блестящата кожа

Трейси! Звездата от Black-ish, носителка на наградата за снимки NAACP и любителката на зърнените закуски признава, че все още сама си пазарува храната от магазина...

Други преди 7 години

Трейси! Звездата от Black-ish, носителка на наградата за снимки NAACP и любителката на зърнените закуски признава, че все още сама си пазарува храната от магазина. И че всъщност много обича да ходи до супермаркета. Наскоро си партнира със Special K в Nourish Your Next, нова инициатива, с която се отдава почит на силните жени. „Това, което слагам в тялото си е горивото, с което ще изкарам цял ден. Избягвам някои храни, въпреки че са много вкусни, веднага щом стигнат до стомаха ти, те правят адски уморен. Ям с радост, също както и живея!“

Тя споделя какво е да вечеряш сам, да дейт-ваш без приложения и какви са тайните на здравата й и блестяща кожа:



Каква е храната ти за един перфектен ден?
Обикновено изчаквам тялото ми да се събуди преди да закуся. Така че в случая това е купа зърнена закуска, но ако трябва да бъда честна, любимото ми време за ядене е вечер пред телевизора. Както и да е, харесвам леката закуска. Много ми е смешно как доста хора смятат, че овесените ядки са само за сутринта, а всъщност те са идеални за хапване по всяко време на деня. Ям от тях или протеиново смути, за закуска, или пък тост с масло или конфитюр. Дори и за останалата част от деня пак бих яла храни, типични за закуска! Например, киноа и яйца – нещо такова хапвам за обяд. Вечерята ми обикновено се състои от салата с протеини или запечена пържола, сьомга или пиле, а може и аспержи. Най-голямото ми хранене обикновено е по средата на деня.

Имаш ли си готвач?
Не, това е смешно.

Кой е специалитет номер едно в личния ти списък?
По салатите ме познават. Аз съм салатчията в компанията – например по Коледа направих с Бостънски сорт и червенолистна, плюс ситен лук, козе сирене, начукани бразилски ядки и нар. Много обичам да добавям ядки! За текстура, за хрускане, за повече протеин. Смятам, че обогатяват всяка храна.

Да си говорим за срещи! Даваш най-добрите съвети! На приятелите ми им писна от приложенията и онлайн запознанствата. Ти как го правиш? 
Не знам, никога не съм ги ползвала. Не съм плъзгала наляво или надясно, така ли беше? Instagram е нагоре и надолу, а Tinder наляво и надясно? Ти как го правиш?

Най-вече наляво.
Наистина ли? Аз само нагоре и надолу. Само Twitter. И Instagram. Тоест и двете приложения използвам. Едно от нещата, които обичам при срещите, понеже наистина вярвам, че има страхотни хора наоколо, е да откриеш правилния човек за теб. Позволявам си да бъда себе си, да бъда отворена и ако искам да се прибера, просто си отивам вкъщи. Често си напомням, че няма да срещна нови хора вкъщи пред телевизора и DVD-то. Да бъда честна – обичам добрите ТВ шоута, обичам и да чета, обичам и да срещам хора. Правила съм страхотни нови запознанства, седейки сама в суши-бар, тъй като вечерям сама през цялото време. Трудно е да се виждаш с приятели или нови хора, когато работиш във филмите, но пък 6 часа е време за вечеря, отивам сама някъде и ми е много хубаво. И на ваканции ходя сама. Хората можеш да ги срещнеш навсякъде.

Значи, освен че ядеш сама, на ваканциите си пак сама? Имаш ли си любими местенца?
Опитвам се да не ги казвам, за да си останат любими, но вижте – много обичам планината и всичко около нея. Харесвам този тип пейзаж, гледам го като декор – скалите, възвишенията, хълмовете. В работата ми съм през цялото време с хора, някак си е нормално да отида на почивка сама. Да спя, да ми е тихо, да чета книгите, които искам и все няма кога. Сега чета една страхотна – Station Eleven. Много е добра, наслаждавам ѝ се, много е забавна. Тъкмо приключих с едни снимки и фактът, че мога да чета, без да наизустявам репликите е много релаксиращ за мозъка ми.

По какъв начин бюти-режимът ти влияе на релаксацията?
Грижа се сама за себе си по всякакъв начин. Окуражавам жените около мен да го правят – грижа не само за красотата, но и какво ядеш, как третираш тялото, всичко. Забелязвам, че начинът, по който се храниш, веднага си личи по ноктите.


Гледам ги сега, уау, страхотни са!!!
Мои са си изцяло. Бяха станали прекалено дълги, тъкмо ги подкъсих.

Много са красиви!
Благодаря. Положих много усилия за тях. Ритуалите ми за красота са тясно свързани с цялостната грижа за мен самата – храна, сън, вода. Обичам да пия водата от стъкло, а не от пластмаса. Много по вкусна е! Хидратирам се отвън и отвътре, по много, използвам доста масла.

Какво използваш?
Повечето продукти, които ползвам, са или Biologique, или Cosmetix. Повечето ми маски са на Biologique и има още едно момче, немец, казва се Юлиус. Много харесвам линията му козметика, аз ползвам златната. Имам и козметичка, при която ходя вече 20 години. Казва се Тери Лоутън. Буквално, блестящата ми, здрава кожа, отдавам изцяло на нея.

Колко пъти месечно?
Може би два пъти, докато работя, понеже съм постоянно с грим. Когато съм във ваканция - един път месечно е достатъчен. Тя е страхотна, прави кожата ми сочна, красива. Също така голяма роля играят храната и сънят. Алкохолът е доста вреден, дори и като се налага да пиеш по време на работа. Не ми е забавно.

А ти пиеш ли по принцип?
Да. Чаша вино, например. Не съм голям пияч, тялото ми не понася толкова захар. Предпочитам да ям захарта. Но обичам да пия чаша вино.

Кой сорт предпочиташ?
Не знам, честно. Зависи. През лятото пия розе. Не съм голям разбирач, нямам си идея, не познавам толкова добре вината. Не бих възкликнала: „Това е моето вино!“, аз съм по-скоро „От вино в кутия, по-лесно се сипва!“.

More Други