Следва

“Говори открито срещу домашното насилие“ - Avon с нов благотворителен продукт в подкрепа на жените жертви

Колко време трябва да изчакам след епилация, преди да правя секс?!

Да, епилацията оказва влияние дори върху секса...

Body преди 7 години

Да, епилацията оказва влияние дори върху секса: оказа се, че в доста случаи заради гладката кожа, трябва да се лишиш от удоволствието за известно време.

Обърнахме се към три козметик-специалисти, но те съвсем не се изненадаха от въпроса, тъй като клиентките непрестанно се интересуват от отговора.
„През първото денонощие след процедурата сексът е противопоказен. Активното триене може да усили раздразнението на кожата, което се появява дори и при тези, които се обезкосмяват отдавна и редовно“, считат козметиците.

Сред тях има и такива, които са убедени, че е добре да се изчака дори повече време: „Откажете се от близостта с любимия поне два-три дни след процедурата. През това време кожата ще се успокои напълно, а порите и космените фоликули ще се затворят. Така вие ще предотвратите раздразнения и врастване на космите.“

По мнението на специалистите, паузите в сексуалния живот не са достатъчни. За да избегнете гарантирано врастването на косъмчетата и появата на пъпчици, необходимо е в течение на две седмици след епилацията  да нанасяте сутрин и вечер, в областта на бикини зоната, средство с успокояващо и лющещо действие. Освен всичко останало, това ще помогне на тена да се изравни и кожата ще стане по-светла. Търсете продукти, които съдържат екстракт от арника, алое вера, чаено дърво, алантоин, млечна, салицилова или фруктова киселина. След това и до следващата епилация е добре няколко пъти в седмицата да използвате скраб.


Дерматолозите и козметиците са единни в едно: всичко зависи от професионализма на козметика, изпълняващ процедурата, индивидуалните особености на жената и други обстоятелства. В някои случаи е допустимо да не отказвате на партньора секс, дори в първия ден след обезкосмяването. Направете това, което е най-добро за вас!

More Body