Следва

Пиле с кайсии

Представи си... един такъв офис обяд

Обедно време - моето време! И не за да изляза навън и да сменя блендата, а за да спазя онзи ритуал, който наричам офис ритуалът на моята женственост. 

Food преди 7 години

Обедно време - моето време! И не за да изляза навън и да сменя блендата, а за да спазя онзи ритуал, който наричам офис ритуалът на моята женственост.

33 минути спирка насред оборотите на деня, в които офис бюрото става маса за среща с другата страна на еженевното ми работно аз - по-човешката, по-приятелската, по-спокойната, широко усмихнатата. Две глътки, не повече, идеалната доза амброзия точно в момента между  първото кафе и следващата бизнес среща. Разточително намигване към уюта на Тоскана. Сива, елегантна ленена покривка, шепа хрупкави чери доматки, малко червено вино, плодове, нежна шунка на слайс, в купа, при това. Приятно наигващият към привечерта пламък на ярка свещ. 

Нима е нужно да избягаш от този почти домашен лукс, за да се гмурнеш в трафика навън. Атмосферата е създадена вътре, в офиса ми, вярвам на всеки жест от подготовката за това. Малко, но качествени продукти, без промяна на дрескода, но пък с мейлите, оставени съвсем встрани на масата-бюро, посрещам, който е решил да мине.

А да минат решават тези, които са ми близки достатъчно, за да знаят наизуст ритуалът ми за офис-релакс.

Той остава минути, но ме вижда, и запомня, в любимата бяла риза, черното тренч-сако, в най-хубавото настроение. Свикнал  да ме вижда с небрежно пуснати коси, не на нисък стегнат кок, без грим, не с очна линия, да чува кънтящия ми смях, не сериозния бизнес тон. Сега ме вижда различна, но все пак толкова Аз. 

На финала, тогава, когата обедната доза кафе чука на вратата, минава най-добрата ми приятелка. Седим, две момичета, не жени, споделили обяда, емоциите, тайните. Един откраднат съзнателно отрязък от женско време, толкова вкусен, толкова истински. 

Модели: Дея и Георги, от Ивет Фешън
Стайлинг: Габриела Желева
Коса и грим: Александра Рамирез
Бяла риза H&M, цена при запитване*
Тишърт H&M, цена при запитване*
Черно сако от View Sofia Shop
Обядът: Фино филе на слайдс класическа свинска и пилешка шунка "Сачи", без МНГ (мононтриев глутамат), бяла , чери доматки, зелена салата, червено вино и круши от "Била"

Защото така виждаме хармонията на ежедневието, закуската ни изглеждаше така.

More Food