Следва

Започва да излиза и арабски Vogue, главният редактор - саудитска принцеса

Men’s Exhibit: СУПЕРМОДЕЛИТЕ, горещите мъже от подиума!

Какво прави един супермодел супер...

All fashion преди 7 години

Какво прави един супермодел супер? За жените отговорът е желателен микс от красота, статут на It- момиче, букване за големите имена и онлайн истерия в социалните мрежи. А за мъжете? Отговорът е доста по-сложен. Мъжките супермодели се срещат доста по-рядко, даже тези, които сега са на върха често се оказват недостатъчни за изискванията. Фешън инсайдърите ги познават добре – от имената до физиката им, но за широката публика те не са особено известни. През 90-те това бяха Тайсън Бекфорд, Маркус Шенкенберг, Марк Вандерлу и Тони Уорд. Последният се налага с особена сила, ичаствайки в клипа на Мадона Justify My Love, буква най-престижните имена, сключва и много изгодни договори. Бекфорд става първото лице на Ralph Lauren, те са първите,станали нещо повече от обикновени манекени.

Секси излъчването е обективно, естествено, има достатъчно място за върлинести скейтъри, андрогини и хубавичките синове на известните. В днешно време момчета като Лъки Блу Смит и Камерън Далас представляват новата порода, израстнала със социални мрежи – те сега набират скорост, но не приличат въобще на мъжете, били толкова популярни през 90-те. Сладки са, достъпни и имат доста по-общо с ерата на бой-бандите и мъжките пин-ъп. Te станаха все по-млади, по-фини и по-малко чувствени. На подиума отговарят перфектно на шантавите приумици на дизайнерите и стрийт-модата, 2 елемента, които напоследък са задължителни. Но все пак, кое им е секси? Защо са толкова малко тези, по които бихме загубили ума и дума?

Не забравяме, че част от рулиращите през 90-те все още са на сцената или са командировали наследници, които обаче от своя страна повечето са някак твърде бледи и незначителни, а тези, които си струват – твърде малко. Например – на всеки 50 ревюта ще има по 1 Джон Кортахарена, Шон О‘Прай или Дейвид Генди, или иначе казано – фигура, която да бъде способна да повдигне колектива и канализира енергията в запомнящи се фотографии. Гледайки последните кампании това сякаш бяха Джирън Макинли за Balmain и Аурелиен Мюлер за to Dolce & Gabbana Alta Sartoria.

На снимката горе: Аурелиен Мюлер*


Филип Хривнак


Алесио Поци


Ксавиер Серано


Марлон Тейшиера


Бенджамин Айден


Тон Хойкелс


Ефоса Увубамвен


Джино Чун


Джирън Макинли

More All fashion