Следва

Започва да излиза и арабски Vogue, главният редактор - саудитска принцеса

Men’s Exhibit: СУПЕРМОДЕЛИТЕ, горещите мъже от подиума!

Какво прави един супермодел супер...

All fashion преди 7 години

Какво прави един супермодел супер? За жените отговорът е желателен микс от красота, статут на It- момиче, букване за големите имена и онлайн истерия в социалните мрежи. А за мъжете? Отговорът е доста по-сложен. Мъжките супермодели се срещат доста по-рядко, даже тези, които сега са на върха често се оказват недостатъчни за изискванията. Фешън инсайдърите ги познават добре – от имената до физиката им, но за широката публика те не са особено известни. През 90-те това бяха Тайсън Бекфорд, Маркус Шенкенберг, Марк Вандерлу и Тони Уорд. Последният се налага с особена сила, ичаствайки в клипа на Мадона Justify My Love, буква най-престижните имена, сключва и много изгодни договори. Бекфорд става първото лице на Ralph Lauren, те са първите,станали нещо повече от обикновени манекени.

Секси излъчването е обективно, естествено, има достатъчно място за върлинести скейтъри, андрогини и хубавичките синове на известните. В днешно време момчета като Лъки Блу Смит и Камерън Далас представляват новата порода, израстнала със социални мрежи – те сега набират скорост, но не приличат въобще на мъжете, били толкова популярни през 90-те. Сладки са, достъпни и имат доста по-общо с ерата на бой-бандите и мъжките пин-ъп. Te станаха все по-млади, по-фини и по-малко чувствени. На подиума отговарят перфектно на шантавите приумици на дизайнерите и стрийт-модата, 2 елемента, които напоследък са задължителни. Но все пак, кое им е секси? Защо са толкова малко тези, по които бихме загубили ума и дума?

Не забравяме, че част от рулиращите през 90-те все още са на сцената или са командировали наследници, които обаче от своя страна повечето са някак твърде бледи и незначителни, а тези, които си струват – твърде малко. Например – на всеки 50 ревюта ще има по 1 Джон Кортахарена, Шон О‘Прай или Дейвид Генди, или иначе казано – фигура, която да бъде способна да повдигне колектива и канализира енергията в запомнящи се фотографии. Гледайки последните кампании това сякаш бяха Джирън Макинли за Balmain и Аурелиен Мюлер за to Dolce & Gabbana Alta Sartoria.

На снимката горе: Аурелиен Мюлер*


Филип Хривнак


Алесио Поци


Ксавиер Серано


Марлон Тейшиера


Бенджамин Айден


Тон Хойкелс


Ефоса Увубамвен


Джино Чун


Джирън Макинли

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.