Следва

Да поговорим за епилатора, моя джобен приятел

Кола маската: Големите ДА и големите НЕ

Кола маската е метод, познат още от древността (известно е, че и Клеопатра се уповавала на тази практика)...

Body преди 7 години

Кола маската е метод, познат още от древността (известно е, че и Клеопатра се уповавала на тази практика), който и до днес е един от най-практикуваните в обезкосмяването. Причините? Те са наистина много. Нека започнем с това, че въпреки огромния напредък на естетическите процедури като лазерна епилация, фотоепилация, електролиза и т.н., има хора, които не могат да се подложат на такива. Както кола маската е агресивна за някои типове кожа, така и не всеки е подходящ кандидат за лазерна епилация или фотоепилация по ред лекарски съображения.

Освен това, всички сме чували за „интимните прически”: доста от жените нямат намерение да се разделят напълно и завинаги с окосмяването си в интимните зони, а някои дори ги оформят по свои предпочитания.

Така че, факт неоспорим, древни процедури като кола маската винаги ще са актуални.

Но тук също си има правила и е в наш интерес да играем по тях. Повечето се притесняваме от факта, че трябва да се съблечем пред козметичката, а не че може да не сме се подготвили добре за процедурата. И да, подготовка има! И е много вероятно да сме допринесли за нежелан резултат след кола маска, ако сме пренебрегнали някои стъпки.

Козметичният експерт Ким Лаулес, популярна като „Кралицата на кола маската“ е категорична, че има десет закона за гладка като стъкло кожа, когато се доверяваме на този именно прийом. Ето ги:

Подготовка на кожата



За да постигнете УАУ резултати, седмица или две преди часа за кола маска започнете да подготвяте кожата си за третиране. Ексфолирайте я и използвайте овлажнител. Това ще помогне на косъмчетата да избият хубаво и при издърпването да се махнат с корена. Не е необходимо да си купувате нищо специално – просто използвайте ексфолиращ скраб или четка за същата цел, както и овлажняващ крем. Освен това е хубаво кожата да е добре подхранена, тъй като кола маската малко или много ще я раздразни и изсуши.

Бръсненето е враг на кола маската



Ако искате кожата ви да остане гладка за възможно най-дълго време, то трябва косъмчетата да не са премахвани поне три седмици, преди да отидете при козметичката. А това означава БЕЗ бръснене през този период. Ако направите тази грешка преди кола маската, не само, че ще ви боли повече, а и неизбилите докрай косъмчета няма да се махнат и съвсем скоро пак ще трябва да се обезкосмявате.

Доверете се на професионалистите



Определено има значение как се прави подобна процедура и не е за препоръчване да експериментирате у дома, защото най-вероятно ще се сдобиете със синини.
Вместо да инвестирате време и пари в това да си правите кола маска в домашни условия, по-добре си спестете мъките и оставете професионалистите да го свършат вместо вас. Определено разликата е огромна!

Говорейки за професионалисти… намерете такъв!



Почти във всеки салон се предлага кола маска, но не всички са се усъвършенствали в процедурата. Наистина се погрижете да отидете при опитен специалист, преминал през специално обучение. Попитайте приятелки, познати, които вече са останали очаровани от процедурата. С две думи – не стреляйте на сляпо, в това отношение няма място за компромиси.

Бикини зоната изисква топла кола маска



Студената кола маска (например готовите лентички, които се предлагат в аптеките и козметичните магазини) също е вариант за обезкосмяване, но не е опция за чувствителните зони. Топлата кола маска премахва окосмяването с едно дръпване, докато с лентите не може да се получи същият ефект. Особено в чувствителните зони съвсем не е за препоръчване да се работи с тях, тъй като ще изпитате много повече болка, а и съставките на класическата кола маска са много по-нежни към кожата.

Не ходете на плаж поне 24 часа след кола маска



Ясно е, че преди почивка се ходи на кола маска. Но морската вода, както и хлорът в басейна много изсушават кожата. Затова не спирайте да хидратирате с кремове и олио за тяло зоните, които сте третирали, за да няма щети върху кожата. И в никакъв случай не ходете на плаж веднага след процедурата – кожата все още ще е травмирана.

Бъдете МНОГО внимателни със слънцето



Споменавайки плажа, слънчевите лъчи са не по-малко опасни за кожата…дори повече! В никакъв случай не се излагайте на слънце 28 часа след обезкосмяване. Тогава кожата е адски податлива на изгаряне и може да останете с перманентна пигментация, така че, подходете сериозно.

Без подкожни косъмчета

Ако не се обезкосмявате както трябва, то тогава само накъсвате косъмчетата, което е и главната причина да се появяват подкожни такива (още една „за“ да се доверявате само на специалист!)
Лошата грижа за кожата след кола маска също е причина за тези гадинки. Ексфолирайте и хидратирайте кожата си!

Опитайте продукти, които забавят растежа на косъмчетата, между посещенията си за кола маска



Има кремове, които забавят растежа на космите (hair retardant). Няма продукт, който да може да ги спре напълно, но със сигурност, ако опиташ подобен крем, ще забавиш следващата си среща с козметика.

Легнете по корем



Помнете, че всяка история има две страни. Това важи и за кола маската. За да бъдете напълно гладки навсякъде в интимната зона, трябва да се махнат и косъмчетата в перианалната зона. И няма място за срам!

More Body