Следва

Между Мароко и Запада – Кафтанът на Bakchic от София ел Араби

My Style: DJ Akasha

Най-дългата ми връзка започна с едни не секси, мъжки къси панталони, с паднало дъно и всичко по рап етикет. Оттогава човекът до мен винаги ме иска облечена така и винаги завършва секси...

All fashion преди 7 години

Какво е общото между Акашовите записи и хип-хопа? Това е всичко, което изразяваш и рефлектира със същата енергия, с която си го заредил. Точно в това вярва Анелия, позната ни като DJ Akasha, която влага своята харизматична енергия в хип-хопа и не спира да заразява със силното си присъствие. В това се убедихме и ние, хващайки Ани точно преди да замине на участие във Варна, за да надникнем в нейния My Style и да разберем какво е да си в обувките на hip hop girl. DJ Akasha е част от софийската рап група Shano Crew. Освен това, тя е и DJ на ATILA, и двамата се придържат към класическия хип-хоп формат One DJ / One MC, вдъхновени от класици като Eric B & Rakim или DJ Premier & Guru. А ние се вдъхновяваме от екзотичната красота на Ани и бързаме да научим повече за нейните стихии.

V.S.: Как се роди DJ Akasha?
A.: Първата ми страст, преди музиката да заеме основна роля в живота ми, беше литературата. Не съм сигурна как стана - дали аз намерих своя път към книгите или те намериха своя път към мен, но четенето пося безценното качество да се изразявам, да се простирам върху листа. Тогава ти си най-истински, защото не можеш да се лъжеш, не можеш да изразяваш пред себе си нещо, което не си ти или преиначиш, за да се харесаш. Когато пишеш и ти си единственият читател, намираш пътя към себе си, малко по малко се откриваш и свикваш да общуваш, както с добрата си страна, тази, която всеки одобрява за лицето си пред обществото, така и с "демоните" си. Нямаш друг избор освен да ги приемеш и научиш да опитомяваш. Всичко, което съм написала, подписвах и продължавам да подписвам с Акаша, идващо от "паметта на Вселената" или така наречените Акашови записи, вярвам че всичко, което изразяваш рефлектира със същата енергия, с която си го заредил. Когато започнах да правя първи стъпки в музиката, прецених да запазя Акаша. 

V.S.: Кога започна аферата ти с хип-хопа?
А.: Докато бях още хлапе, първото нещо, което ме грабна, беше ритъмът, много преди да разбирам и оценя посланието на заден план. Постепенно започнах инстинктивно да навлизам в света на хип-хоп  културата и смея да твърдя, че тя възпита у мен много качества, както ми и помогна да се ориентирам накъде вървя още в периода, когато започнах да навлизам в пубертета. Не съм съгласна с хората, които казват, че музиката не възпитава, напротив - възпитава и дава пример. Когато си дете на активно работещи родители, с които не сте заедно по цял ден, когато не си около тях започваш да се оглеждаш в света около теб и нещата, които ти допадат. В моя случай това беше не просто музика, а цяла култура, съчетаваща различни изразни средства. Хип-хопът ми даде и първи стъпки към това да обръщам внимание и придавам значение и на начина, по който се обличам. 

V.S.: Освен хип-хоп, миксираш ли и други стилове?
А.: Да, обичам да съчетавам рапа и звученето, което харесвам, с фънк и изобщо с музика от периода на 70-те.


 

V.S.: Когато искаш да избягаш от всичко, ти...
А.: Се затварям вкъщи, слагам слушалки и потъвам в света, който си представям за идеален. Якото е, че като DJ всеки път имаш контрола той да бъде в различни нюанси и точно това, от което се нуждаеш. 

V.S.: Атрактивността и супер якия си стайлинг дължиш на...
А.: Хип-хопа :)!

V.S.: Опиши стила си с три думи.
А.: Funky, Funky, Fresh.

V.S.: ЗА или ПРОТИВ експериментите с външния вид?
А.: За, постоянно го правя. Стига да се придържаш в една линия е ОК. 

V.S.: Ставаш, взимаш душ и се изправяш пред вечния женски проблем – какво да облечеш. Как го решаваш?
А.: Знам какво ще си облека, още докато се разсънвам, със затворени очи преровям гардероба. 

V.S.: Аксесоар, без който не можеш?
А.: Слънчеви очила и дамска чанта. Имам по много и от двете. 

V.S.: Жесток пистолет на колана! Има ли история?
А.: Влязох в един магазин на "Патриарха", търсех си яке, излязох с този колан, за който дори преговарях за цената. Бях си направила дънки по поръчка, по моя измислена кройка с висока талия, и веднага си го представих на тях, даже като се прибрах се снимах с тях и колана (смее се). Точно пистолетът ме изкефи, имам слабост към оръжия, било то и като бижу или аксесоар. 

V.S.: Нощна птица ли си?
А.: Определено. От най-будните.

V.S.: Не откъсваме очи от плитките ти... Вярно ли е, че не може да се спи с тях?
А.: Ами преди 4 сутринта не заспивам напоследък (смее се). Шегата настрана, спя си перфектно, особено като знам че ще спя с поне час - два повече. 

V.S.: Суетна ли си?
А.: Много, понякога е за добро, понякога ми се отразява зле на нервите, най-често ако не ми става нещо, което много искам да нося. Има много дрехи, които искам да си купя и обличам, но просто не са за мен и трябва да го приема.

V.S.: Открехни ни къде пазаруваш?
А.: Отвсякъде, стига нещо да ме изкефи, си го купувам веднага! Не се отразява добре на джоба ми, но имам ли парите, не ми пука колко струва, харесва ли ми, искам да го имам. Често си шия и по поръчка, защото нещата, които си представям, ги няма никъде.

V.S.: Марки, на които не изневеряваш?
А.: Може би само при обувките винаги съм се придържала и то на определени модели. Nike Air Max 90, Nike Air Trainer, Adidas Originals / Superstar, и каквото намеря в подходяща разцветка и мой размер на Ewing, защото нося 36 номер, а техните кецове като баскетболна серия започват от 37,5 нагоре. Последно си купих и просто ми бяха с номер и половина големи, но това само аз си го знам.

V.S.: Имаш афинитет към готини чанти. Къде ходиш на лов?
А.: Случайни находки в малките улички на града или интернет. 

V.S.: На участия се обличаш...
А.: Вдъхновена от рапа, който ще пускам. Наскоро споделях на една приятелка, че пътите, в които съм се чувствала най-яко облечена, са вдъхновени от стила на мъже... Всъщност, винаги съм била вдъхновена от стила на мъжете. Мой постоянен пример е Nas.
 
V.S.: Горещ спомен с... твоя дреха?
А.: Най-дългата ми връзка (от 2007 година насам) започна с едни не секси, мъжки къси панталони, с паднало дъно и всичко по рап етикет. Оттогава човекът до мен винаги ме иска облечена така и винаги завършва секси. 

V.S.: Имаш ли любимци в гардероба?
А.: Да, както споменах, не се разделям с мъжкото в стила си, имам много такива дълги дънки и винаги ми седят много яко. Често си шия мои модели, харесвам да нося също дрехи с висока талия, къси панталони, поли, имам едни страхотни дънки на Miss Sixty с висока талия и набрани широки крачоли, някой път ще ви ги покажа.

V.S.: Изглежда черното преобладава в стайлинга ти. Носиш ли по-ярки цветове?
А.: Нося, харесвам всички цветове. Харесвам да нося лилаво и червено, но черно/бялото винаги ме привлича. Ин и Ян.

V.S.: А шапките?
А.: Маниак съм - каскети, buckets, new era, качулки, харесвам такива неща. 

V.S.: Кой е първият магазин, за който се залепяш, като отидеш на шопинг?
А.: Този за аксесоарите. Ако не друго, най-малкото съм си купила някой аксесоар. Магазините за обувки също са задължителни, въпреки че последните години така се случва, че накрая си купувам по интернет. 

V.S.: Какво НЯМА да намерим в чантата на DJ Akasha?
A.: Компромати. 

V.S.: Дрехата или аксесоарът - кое е по-важно?
А.: И двете! 
 
V.S.: DJ Akasha ухае на...
А.: През лятото на Kenzo Amore. 

V.S.: 3 продукта за лице, без които не излизаш?
А.: Фон дьо тен, спирала и очна линия.

V.S.: Гардеробът ти изобилства от...
А.: Смъкнати дънки, много къси панталонки и връхни дрехи с нестандартни кройки или десени.  



V.S.: Правиш ли импулсивни покупки, за които съжаляваш после?
А.: Правя, но винаги съм влюбена в това, което съм си взела, затова го преживявам.   
  
V.S.: Искаме да ни поздравиш с едно парче. Кое ще е то?
А.: Ще ви поздравя със сравнително нов рап, парчето се казва The Drums и е на една от любимите ми жени МС-та за последните няколко години - Rapsody.

Черно-белия топ - Vans 
Пола по поръчка
Рокля от бутик на български дизайнер
Гащеризон от "38"
Кецове adidas
Черна блуза Replay
Каскет Globe
Шапка "bucket" Kangol
Черен гащеризон Pull&Bear
Дънкови къси панталони H&M

More All fashion