Следва

Мини тренд: ЕAR Make up, ъпдейт на обеците

Да поговорим за епилатора, моя джобен приятел

На вашето внимание днес е Негово величество епилаторът...

Body преди 7 години

На вашето внимание днес е негово величество ЕПИЛАТОРЪТ – машинката, която присъства в принадлежностите на всяка една жена.

Дали заради компактния размер или заради „бързата и качествена“ работа, но епилаторите не излизат от списъка с първенците по предпочитани начини за епилация. Все пак, ние решихме да разнищим докрай кои са причините за тази любов към тях, като попитахме Мария (39 г.), която от години се доверява на услугите на епилатора: „ Интересно ни е, защо го правиш?“:

„Ползвам епилатор още откакто те се появиха на нашия пазар. Бях ученичка и да притежавам подобно нещо беше истинско чудо. В сравнение със сегашните усъвършенствани и модерни модели, тогавашните биха ви се видели трагични – много бавни, с една голяма, въртяща се пружина, която освен, че правеше кожата гладка, ми докарваше и доста болка. Но нали е важен крайният резултат, а и бабите са казали : „Трай, моме, за хубост!“... и аз си повтарях все това, докато старателно минавах отново и отново по дължината на крака си.
Защо използвам епилатор до ден днешен? На първо място удобството: решаваш, включваш го и след броени минути е готово! Кола маската никога не ми се е отразявала добре. Имам бяла, тънка, много чувствителна кожа, както и алергия, съответно не е препоръчително да се подлагам на подобна процедура, защото след това кожата ми страда дълго.
Последният писък на епилацията е лазерът. Исках да започна серия от процедури за крака, за да се отърва завинаги от задължението да се обезкосмявам всяка седмица. Но тъй като съм блондинка, косъмчетата по краката ми са доста светли и тънки. Лазерът действа най-добре на по-тъмен и дебел косъм (така ми обясниха в козметичното студио) и в моя случай трябваше да се направят значително повече процедури, а ефектът нямаше да е така изразен, както, ако се работи върху интимната зона например. Така че се отказах от все пак скъпо струващата процедура и потърсих съвършения баланс. Не ми отне много време. Възползвах се от благодатта на лазерната епилация за интимната зона, а за останалата част от тялото заложих на епилатора! И продължавам да му се доверявам. Това се оказа и най-доброто решение за мен.“

От думите на Мария можем само да си направим извода, че нашите баби и майки могат единствено да ни завидят. Днес изборът по кой начин да премахнеш нежеланото окосмяване е огромен – за всеки индивидуален случай има решение. Твоята работа е просто да опиташ и да избереш твоя начин кой е (дори и да се спреш на няколко!).



Епилаторът е една от алтернативите, и то съвсем не лоша.
Машинките сега са супермодерни, с много опции и плюсове. Отдавна отмина времето на „големите бавни, тероризиращи кожата ни пружини“. Днешните епилатори са с бързи, въртящи се дискове или пинцети. По-голямата част от тях имат масажиращи ролки, които притъпяват усещането при скубането, има варианти за епилиране във вода... И още, и още...



Говорейки за „скубане“, е ясно, че при този процес също има болка, но тя не е толкова голяма, каквато би могла да е при кола маската (особено ако кожата ти е чувствителна). След първите няколко минути работа с епилатор кожата изтръпва и чувството става съвсем поносимо.

Производителите на епилатори днес се опитват да намалят до минимум всички неприятни усещания от епилирането. Това е причината да има машинки с охлаждаща приставка (леден охладител, който е с обезболяващата функция).
Най-примамливите от всички плюсове при някои епилатори е този, че те вече могат да се използват и под душа. Това спестява двойно повече време, а и когато си взимаш душ, порите на кожата се отварят и косъмчетата се отстраняват много по-лесно.

Друг фактор е, че работата с епилатор е „чиста работа“. Кола маската е по- сложен процес, обикновено след това ти откриваш остатъци от нея по кожата. С епилатора този проблем липсва, особено щом вече можеш да го използваш и под душа или във ваната!

А ето още няколко причини, които ще те накарат да погледнеш на епилатора с други очи:

Колкото повече употребяваш епилатор, толкова повече ще изтъняват косъмчетата. А периодите, през които трябва да се обезкосмяваш, ще станат по-дълги.


Епилаторът премахва косъма от самия му корен, а ако една кола маска не е добре направена, тя може само да го накъса. С епилатор това е по-малко вероятно, което ти гарантира по-бавно израстване.

Има епилатори, които вървят и с охлаждащи ръкавици, които „вледеняват“ зоната и болката става минимална.



Машинката е толкова малка и удобна, че можеш да я носиш със себе си където пожелаеш (плюс има специални приставки за епилиране на бикини зоната).

Инвестираш в тях еднократно. Поддръжката след това е лесна и евтина.


More Body