Следва

На ТИ с пробиотиците

SUCCESS & THE CITY: Нели Димитрова за щастието да правиш собствен бизнес без инвестиции и винаги да се забавляваш

Успехът е тясно свързан с ежедневните вдъхновения...

All About Life преди 7 години

Успехът е тясно свързан с ежедневните вдъхновения – това е първото, което научихме от разговора си с Нели Димитрова. Тя е лидер на екип от над 120 представители в Avon, обича работата си и с нея се чувства спокойна за утрешния ден. Какво я кара да се чувства успешна и дали вярва, че красотата има силата да променя света, разбираме от самата нея:

V.S. Чувстваш ли се успешна?
Н: Да, определено се чувствам успешна, защото работя с енергични, амбициозни, знаещи и можещи хора. Ежедневно се докосвам до красотата. Харесва ми да виждам радост в очите на независими и уверени жени около мен.

V.S..Какво е твоето мото за успеха?
Н: Когато жените се подкрепят, се случват невероятни неща!

V.S. Трудно ли се става Лидер на екип в Avon?
Н: Зависи какво искаш да постигнеш и как възприемаш работата с компанията. За мен Avon е начин на живот и смея да кажа, че имам най-хубавата работа на света – продавам красота. Хората, до които се докосвам, са щастливи, а тяхната радост ме зарежда с енергия. Най-хубавото е, че в Avon можеш да вървиш напред и да постигаш всичко без допълнителна инвестиция. Започваш с готов, разработен бизнес, като стъпките определено са много по-лесни от това да стартираш отначало със собствени средства.

V.S. На теб какво ти помогна?
Н: В момента, в който се докоснах до Avon, до мен застанаха силни лидери, които ме въведоха в приказния свят на красотата. Безплатните обучения, които компанията предлага, бяха най-голямата помощ за реализиране на по-големи продажби. Бързо придобих увереност, предадох я и продължавам да я предавам на екипа си. Много ми помага и онлайн магазина – използвам го, за да привличам повече нови клиенти и да се издигам все по-нависоко и да вървя все по-нагоре.

V.S. Кое ти носи най-голямо удовлетворение?
Н: Доволните клиенти и израза „искам пак….”, грейналите лица при появата на нов продукт и емоцията да се докосваш до красиви и щастливи хора.

V.S. На какво те научи работата ти в Avon?
Н: Научи ме, че красотата може да променя света. Социалната ангажираност на компанията ме прави горда като жена – мога да помогна на други жени, попаднали в тежък период от живота си. Научи ме да бъда организирана, да управлявам времето и спестяванията си. Научи ме да бъда спокойна за утрешния ден и да съм доволна от себе си. Научи ме да бъда щастлива жена.

V.S. Коя част от работата е истинско предизвикателство за теб?
Н: Въвеждането на нов човек в екипа е най-голямото ми предизвикателство – да предадеш емоцията и възможностите за развитие и да заредиш човека с енергия, като му покажеш пътя, а той върви до теб доволен и щастлив.

V.S. А коя най-много харесваш?
Н: Когато работиш това, което обичаш, всичко те прави щастлив. Може би най-забавната част са клиентските партита, които си организираме.

V.S. Като малка искаше да станеш...?
Н: Пожарникар! По-късно исках да стана принцеса...

V.S. За какво все не ти остава време?
Н: Всъщност, намирам време за всичко. Може да е малко, но се старая да отделям нужното за всяко свое желание или задача. Не се оплаквам от липса на време – научих се да го управлявам.

V.S. Образован ли е днешният потребител и знае ли какво, къде и как да търси?
Н: Да, днешният потребител е много образован, много взискателен и много любознателен. Иска да научи повече, дава бързо обратна връзка, отворен е да експериментира с нови продукти и награждава с доверие добрия продавач.

V.S. Суетни или по-скоро практични сме?
Н:Едното не може без другото. Съвременният потребител търси добро качество на приемлива цена. Именно затова е лесно да предложа продуктите на Avon. Компанията предлага качествени продукти на достъпни цени и така удовлетворява и суетата, и практичността.

V.S.Кой е любимият ти продукт?
Н: Серията грижа за лице ANEW Ultimate – отговаря на моите нужди като потребител, като жена, която иска да изглежда добре. Доволна съм от продукта и го препоръчвам винаги, защото резултатът е видим.

V.S. Разкажи ни как преминава един твой стандартен работен ден?
Н: Денят ми започва от предната вечер с големия тефтер на Avon и задачите в него, подредени по важност – всичко е планирано и рядко има изненади. Обикновено до обяд имам среща с хора от екипа си, следобедите са за срещи с нови хора, клиенти, партита, представяне на възможностите в компанията. Вечерите са за семейството и приятелите. Много често екипът и клиентите стават твои приятели и границата между работа и забавление се губи.

V.S. Да поиграем на асоциации!

Когато кажем „козметика“ ти отговаряш... Avon

Устни... червило Ultra Color, нюанс RED 2000

Нощ... аромат Christian Lacroix Nuit

Little Black Dress… женственост и забавления – циклама, иланг-иланг, слива

Бижу... бал, красота

Ароматни масла… релакс, Planet Spa

Една истинска жена ухае на... Avon Attraction

А мъжът... Attraction, мъжкия аромат

Не тръгвам на път без...
Взимам всичко! Дали съм на път, или вкъщи, няма значение – една успешна жена се грижи за себе си 24 часа в денонощието.

В чантата си винаги имам...
крем за ръце и червило.

V.S. С коя мисъл обикновено заспиваш?
Н: Заспивам с мисълта за хубавите възможности, които ще се появят на сутринта.

V.S. А с коя се будиш?
Н: Чака ме един прекрасен ден.

V.S. Сутрин не можеш без...?
Н: Ароматно кафе и усмивка.

V.S. Какво те вдъхновява?
Н: Хората, техните усмивки и доверие. Вдъхновява ме, когато почувствам, че с обичта си успявам да променя света им!

V.S. Красотата наистина ли ще промени света?
Н: Твърдо да! Отговорността за това е в нашите ръце – ние жените можем да създадем един по-добър свят, изпълнен с красота, спокойствие и много обич. Помага ни най-силната и най-женска компания – Avon. Когато имаш такъв съюзник, мечтите стават реалност.

More All About Life

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 12 часа

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 12 часа

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.