Следва

Четиво в четвъртък: "Хотели. Трета стая" от Ема Марс

Запази нощта за Пловдив

Културният фестивал „Нощ/Пловдив“ се завръща на 23-и и 24-и септември

Events преди 7 години

Емблематичният фестивал „Нощ/Пловдив“ се завръща за дванадесетото си издание на 23-и и 24-и септември. Събитието, което ежегодно привлича хиляди хора от страната в кипящия културен и цветен живот на Пловдив, отново ще предложи на своята публика наситена и интригуваща програма.

В рамките на традиционната септемврийска Нощ на Пловдив всеки може да се включи в пет основни подпрограми – „Музеи и галерии“, „Култура и клуб“, „Град и публични пространства“, програма за най-малките посетители - „Малката нощ“, както и специалния за 2016 г. акцент - програмата „Отворени изкуства“. Различните направления ще предложат богата културна палитра от специално селектирани места, активности и артистични творби.

Нощ/Пловдив се организира от фондация „Отворени изкуства“, които дават начало на първото издание, без аналог в страната, през 2005 година. Програмата на Нощта в последните години включва над 70 локации и повече от 100 събития за двете вечери на фестивала. Събитието е знаков фактор в развитието на съвременния културен живот в България, като събира хиляди хора всяка година в града на тепетата и се превръща в платформа за нови идеи и колаборации.

 

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.