Следва

Искам да знам! Перфектният сешоар се постига КАК?

Трикове за мързеливки: Уроци по бръснене

Е, след всички предложени методи и варианти за обезкосмяване, винаги ще се намерят и мързеливки и мнооого страхливки, които не биха се подложили на нищо „страшно и болезнено“...

Body преди 7 години

Е, след всички предложени методи и варианти за обезкосмяване, винаги ще се намерят и мързеливки и мнооого страхливки, които не биха се подложили на нищо „страшно и болезнено“ и ще продължат да се доверяват само на бръснача. Вярно, трябва да го правят всеки ден, но какво от това?!? Бръсначът е техен верен приятел (и такъв ще си остане!), заради бързия резултат и липсата на болка: раз, два и готово!
Затова днес посвещаваме вниманието и времето си на тези жени, които предпочитат да се бръснат, и се надяваме ги „подскажем“ това-онова за предпочитания от тях метод.

Ексфолирай, ексфолирай, ексфолирай!



Ексфолирането помага косъмчетата да „изпълзят“ напълно извън фоликула, а това от своя страна допринася за равномерния растеж. Процесът прави „стъблата“ на косъмчетата по-меки, а самото бръснене достига само до малките косъмчета, които обикновено са в капана на мъртвата кожа. Потърси продукти със салицилова киселина или плодови ензими за оптимални резултати.

Чао, чао, олио



Не нанасяй олио за тяло или кремове преди да хванеш бръснача. Всъщност, вземи си скраб за преди бръснене (pre-shave scurb), с който да извършиш ексфолирането, за което говорим по-горе. Всякакви масла за тяло пречат на самобръсначката за достигне по-дълбоко и да постигнеш резултата на перфектно гладките крака. Ексфолирането премахва всяко омазняване от повърхността на кожата, за да може да избегне именно този проблем.

Използвай четка за бръснене



Да, от онези, които си виждала, че използват в бръснарниците. Имай предвид, че тези четчици са предназначени за лице, следователно ще бъдат перфектни за бръсненето на краката. С такъв атрибут кремът за бръснене се нанася перфектно, което помага на ножчетата да проникнат много по-дълбоко, а ти да се сдобиеш с крака, гладки като стъкло.

Избери перфектната самобръсначка



Според специалистите, самобръсначките не са „създадени еднакви“! Жените, които страдат от суха кожа, трябва да си вземат бръснач, който има „овлажняващи ленти“. Дамите с чувствителна кожа също трябва да залагат на най-щадящите кожата бръсначки. За супер-гладки резултати, заложи на самобръсначка с множество остриета.

Сменяй "любимката" си редовно



Ножчетата обикновено започват да изтъпяват след известно време неуморна работа. Затова не забравяй да сменяш незаменимата си помощничка често.

Грижи се кожата да бъде хидратирана



Да, веднага преди бръснене не е добре да слагаш олио за тяло, но подхранващите кремове са задължителни, така че не ги отписвай.

Бръсни се срещу растежа на косъма



Тази техника премахва най-добре косъмчетата и гарантира гладък резултат. Освен това те ще израснат много по-бавно, отколкото ако ги обръснеш по посока растежа им.

Опитай соя



Проучвания показват, че соята притъпява растежа на косъма и свива диаметъра му. Масло за тяло със соя? Защо не? Така ще работиш за намаляването на окосмяването, докато хидратираш кожата си, какво по-хубаво от това?!

Ако бръсненето не е твоят метод за епилация, дали пък кола маската или епилаторът не са?

 

More Body