Следва

Лазерната епилация, кардинално СБОГОМ на окосмяването

Искам да знам! Перфектният сешоар се постига КАК?

Ако трябва да назовем едно нещо, което кара жените да застават в отбранителна позиция, то това е косата...

Hair преди 7 години

Ако трябва да назовем едно нещо, което кара жените да застават в отбранителна позиция, то това е косата. Всяка от нас мечтае да получи онзи страхотен небрежен ефект на прическа тип "Кейт Мидълтън". Колкото и да се опитваме обаче да сложим косата си в ред, винаги нещо изпускаме. Каква е тайната на тази така красива, лека и удобна причекска или иначе казано, на перфектния сешоар? Как да я постигнем в домашни условия и в същото време да не третираме косата си прекалено?

Е, по-лесно е, отколкото мислим - ето и основните препоръки КАК:

На снимката горе: Кейт Мидълтън

Правило #1

Свалете кърпата! Триенето на мокра коса с кърпа води до стресиране на епидермиса и причинява накъсване. Вместо това, използвайте хартиена кърпа, с помощта на която да отнемете излишното количество вода.


Блейк Лайвли

Правило #2
Винаги подсушавайте косата си добре, преди прилагането на каквито и да е стилизиращи продукти. В противен случай, водата ще премахне всичко и това прави нанасянето им безмислено. След като косата е достатъчно суха - задължително нанесете спрей за термична защита (Charles Worthington Strength & Repair Heat Defence Spray), преди да преминете към следващата стъпка - сушенето.


Аманда Сейфрид

Правило #3

Дайте си малко свобода, инвестирайте средства в хубав сешоар, който не само ще направи косата ви страхотна, но и ще я защити. Старайте се да държите накрайника на сешоара надолу, като по този начин изглаждате епидермиса и намалявате чупливостта на косъма.

Правило #4
За перфектния обем - масажирайте с подходяща стилизираща пяна (Toni & Guy Prep Volume Plumping Mousse). За да придобиете гладък вид (John Frieda Frizz Ease Perfect Finish Polishing Serum). Тъй като целта е да се създаде вълнообразна прическа, използвайте по-малка четка и добавете още някой завой по време на изправянето.

Правило #5

Изберете разумно своята четка за коса. Най-подходящи за този вид прическа са тези с естествен косъм (Moroccanoil Boar Bristle Round Brush 25mm). Тези със смесен косъм (естествен и изкуствен), предотвратяват късането до минимум (Spornette G-36 Radial Brush). Добър вариант е и керамичната кръгла четка, която допринася за блясък в стил "гъста коса" (Evo Hank 52 Ceramic Radial Brush).


Дженифър Анистън

More Hair