Следва

Печени аспержи с пармезан

На дълго от Руанда с... Гергана, един ПР-бохем

В следващите няколко топли, дълги, истински и много фини, по дамски, разговори, ще се потопим в света на отсрещния човек, обезателно, както подобава на стила ни, много интересен, артистичен, силно омагьосващ...

All About Life преди 7 години

Лятно ни е, разточително ни е, светло ни е. Обожаваме дългите дни, обикалящи на пръсти около равноденствието, споделяме ги настървено с помпозно красивите залези на лятото, отпиваме от живота и моментите му на дълги, замайващи глътки.

В началото е утрото, сгодено за кафето, този ранен приятел, след което идват слънцето, вятърът, въздишките, любовите на лятото. Моментите следват, с вкус на емоция и аромат на споделяне.

В няколко топли, дълги, истински и много фини, по дамски, разговори, тази, предните две и следващите две седмици се потопяме в света на отсрещния човек, обезателно, както подобава на стила ни, много интересен, артистичен, силно омагьосващ. Сядаме за третия, от общо 5 разговора, на по едно дълго NESCAFÉ® Dolce Gusto® N’Yumba от Руанда с една от най-стилните и свежи дами, които сме срещали напоследък - Гергана Иванова, PR специалист в престижната консултантска фирма От-До Консулт.Гери има изумително увличащ поглед върху света, убеждаваме се сега, заедно:

V.S: Привет и добре дошла в царството ни, Гери. За старта на този разговор на по едно вкусно дълго кафе от Руанда, те питаме за голямата ти страст - пътуването. Наследствено ли е ?
Г.
 Може би съм го наследила от майка ми, която обожавам и съм нейно копие. Тя носи този дух в себе си.

V.S: Преди колко време откри, че си пътешественик?
Г.
Мисля, че на около 17/18-годишна възраст започнахме с най-близките ми приятелки да обикаляме по различни места и фестивали в България. A международните ми пътувания стартираха с пълна сила, когато открих един страхотен проект по европейска младежка програма (в момента Erasum+, преди се казваше Youth in action) в Словения, през 2011 г. Той беше на изключително красиво място в Юлийските Алпи и със зелена насоченост.
След него посетих още 6-7 подобни проекта в Европа и Турция, а през 2013 г. бях поканена като фасилитатор на един проект, организиран от сдружение “Взаимопомощ” в България. Оттогава не мога да спра... Мисля, че максимумът е около 5-6 месеца, без да прекрача границата (смее се).

V.S: Кой е най яркият ти спомен от тези приключения?
Г.
Ох, те са толкова много! Доста от тях забравям, когато не ги разказвам често, но като се сетя за някоя забавна или безумна история ми става много приятно. По-скоро свързвам пътуванията си с хората, които срещам по пътя си. Те оставят по-голям отпечатък. На красивите гледки просто се наслаждавам на мига ( разбира се, и заснемам, за да запазя спомена за по-дълго).

V.S: Имаш ли любимо място? Някъде, където би се връщала всяка година, без да ти омръзва?
Г.
 Нямам едно конкретно, тъй като на много места ми е било приятно и интересно, а и на много още не съм била.
В Истанбул съм ходила няколко пъти, но това е огромен град и всеки път може да видиш нови неща и да преживееш нови емоции. Доста е пъстро.
Обожавам Словения. Връщала съм се там - изключително красива държава, с много креативни хора.
Никарагуа пък остави дълбок отпечатък както у мен, така и у приятелките ми, с които пътувахме. Една много бедна държава, с изключително красиви плажове, джунгли, вулканични острови, пълна с гостоприемни хора и очарователно прост начин на живот.
Друго място, на което оставих сърцето си, е о-в Мартас Винярд, САЩ, където живях миналата година. Освен че има страхотни плажове, резервати и езера, ме впечатли и със сплотеността на местното население: хората не си заключват къщите и колите, няма заведения за fast food от най-известните брандове (просто не ги допускат), когато някой поразчисти стари вещи и книги от дома си, грижливо ги поставя в кутия/одеяло на моравата пред къщата си, така че всеки минувач да вземе каквото му е нужно... изобщо, приказка!

V.S: Всяко едно пътешествие неминуемо влияе и на стила ти? Разкажи ни, моля, какво си "открадваш" от всяко място?
Г.
Зависи от мястото. Например, обожавам шалвари и съм си купувала от Истанбул и от Гватемала последно. Няма по-удобно нещо от тази дреха!
От Никарагуа си купих супер готин топ на сърфистки бранд, който е популярен в едно много парти градче – Сан Хуан Дел Сур и винаги може да разпознаеш хората, които са минали през него, по потника (смее се).



Перото пък го донесох от Гватемала и помолих една моя приятелка да ми го направи на обица. Така, че по-скоро “открадвам” всичко автентично и интересно, което ми харесва.

V.S: Как съчетаваш професионалния и личния си живот с тази поглъщаща времето страст?
Г.
За огромна моя радост в последните години не ми се е налагало да правя компромиса и да се занимавам с нещо, което не харесвам и което да ме ограничава по един или друг начин. И на предишното ми работно място – SOHO (coworking space) и в момента в ОТ-DO (PR агенция) имам късмета ръководителят ми да е свободомислещ човек, с който лесно можеш да се разбереш за някой и друг свободен ден, месец. В крайна сметка важното е човек да си върши работата, а не просто физически да обитава офисното пространство. Същото е и във връзките ми.

V.S: Каква промяна виждаш в себе си след всичкото това културно обогатяване? Има ли изобщо негативна страна?
Г.
Мисля, че промяната е най-вече в това, че ставам все по-отворена и толерантна към хората и все повече оценявам живота си. Другото “обогатяване” е ясно...
Това, което мога да спомена като негативната страна е може би фактът, че буквално се влюбваш в някои приказни местенца и се сприятеляваш с хора, които знаеш, че няма да видиш никога повече. И така оставяш частица от сърцето си навсякъде по света... но пък с времето се свиква, честно казано

V.S: Какво най-често си носиш от местата, на които си била?
Г.
Магнит за хладилник (задължително), ха-ха, храна (ако го позволява полетът), специфичен алкохол, козметика. Доста често пазарувам и дрехи, когато съм извън България, защото ми е по-интересно оттам, а и тук не ми се занимава много много.

V.S: Спомена, че си живяла на Мартас Винярд, разкажи ни нещо интересно от престоя там!
Г.
Бях половин година и се случиха страшно много неща - и хубави и не чак толкова.
Сещам се, че на острова имаше много скунксове, които често изскачаха на близко разстояние от теб и бях убедена, че ще ме изпръскат с благоуханната си течност, но в крайна сметка оцелях до края!
Другото интересно е, че още в началото на лятото си купих лонгборд и се научих да го карам там (по принцип не практикувам никакви екстремни спортове, заради стара травма).
Беше много готино да се спускам по крайбрежната улица, а като ми откраднаха колелото ползвах него за превозно средство

V.S: А в ентрална Америка, какъв бе маршрутът?
Г.
Коста Рика, Никарагуа, Гватемала и само 2 дни в Мексико Сити.

V.S: Къде все още не си била, а много силно искаш?
Г.
На много места не съм била. В най-близък план бих искала да посетя Южна Америка (Перу, Чили... и не само) и Азия (Камбоджа, Виетнам, Индия). А когато порасна: Африка, Нова Зеландия, Австралия и всички острови, на които не съм била (защото е по-скъпичко) (смее се). В България също не съм била на много от известните и красиви места, но това ми се струва много по-лесно и затова не бързам.

V.S: Помагат ли ти пътуванията при взимането на житейски решения? Когато си далеч от дома, по-различно ли изглежда животът?
Г.
По-скоро опитът те учи да взимаш тези решения, но при мен е доста по-сложно, тъй като съм зодия Везни :) И, разбира се, много по-различно е, когато си далеч от дома, независимо дали пътуваш или живееш някъде. Аз обичам приключенията и новите неща, така че винаги ми е интересно да опознавам нови места, хора и култури, затова се потапям на 100% в тях, а локацията може да ми разберете само по Фейсбук и Инстаграм (дори родителите ми така се информират).

V.S: Парти човек ли си и имаш ли "униформа" за подобни случаи?
Г.
Определено съм парти човек, но нямам специално облекло за тези случаи. “Униформата” зависи от това дали имам време, настроение и кое ще е мястото, което ще посетя. Понякога е много спорадично, тъй като не обичам да планирам особено.

V.S: Къде може да те срещне човек в нощна София?
Г.
В бар Switch, в мистериозния бар Петък (смее се), в MIXTAPE 5, във FlipFlop (по-скоро след работа), понякога в PUBLIC и според зависи къде е следващото супер secret party - там съм.

V.S. А как започва сутринта ти?

Г. С чаша топла вода. Когато имам повече време добавям лимон и хапвам лъжица мед.

V.S. На какво ухае твоето кафе?
Г. На канела.

V.S. Споделяш ли го с някого?
Г. През седмицата с колегите си, през останалото време с приятели.

V.S. Късо или дълго?

Г. По-скоро късо, с малко мляко. Дългото е по-сложна материя, трябва да знаят как да ти го приготвят.

V.S: Сантиментална ли си?
Г.
До известна степен, да.

V.S: Имаш ли дреха - спасителен пояс за спешни случаи? Има ли го този момент на "нямам какво да облека" при теб?
Г.
Има го, разбира се, както при почти всяка жена. Роклите обикновено ме спасяват, защото не е нужно да мислиш за горна и долна част на аутфита си.

V.S: Колко точно са важни аксесоарите?
Г.
Доста. В повечето случаи те привличат повече, отколкото някоя дреха. Обожавам ги.

V.S: Виждаме, че токчетата не са ти слабост. А при кецовете има ли нещо специфично?
Г.
Просто да ми харесват и ако не ги купувам онлайн - да са ми удобни.

V.S: С какъв грим излизаш обикновено?
Г.
Черен молив/очна линия, спирала. Когато се постъмни, слагам и червило, а понякога и пудра.

V.S: Имаш ли любим стил, към който се придържаш? Или се влияеш от тенденциите, или локацията?
Г.
Нямам със сигурност определен стил. Мисля, че се въртя около кежуъл, спортен, а понякога бохемски или gipsy style (когато съм на топли места). Понякога изхипстърявам малко, ама то е в рамките на нормалното.

V.S: Стилът влияе ли се от промените в живота ти? Например, след голяма промяна в личен или професионален план, сменяш ли визията си?
Г.
Не бих казала, че стилът ми се влияе особено. По-вероятно е килограмите да се променят (смее се).

V.S: Посочи ни едно нещо от гардероба, устояло на дългото време и носене, което още харесваш?
Г.
Имам един много любим шал на Артелие, който нося дълго време. За дреха не се сещам.

V.S: Виждаме, че си падаш по handmade неща. Имаш ли си предпочитан бранд, от който често пазаруваш?
Г.
Да, така е. Покрай базарите, които организирахме в SOHO имах радостта да се запозная с изключителни български автори и техните брандове.



Мой много любим слънчев човек и изключителен автор е Мира Джамбазка - MODO. Много харесвам бижутата на Виктор Павлов, Симо Шомов, Емилия Емилова, чантите HAND ДЖОБ и CYANOPROM.



За съжаление на връщане от Мексико ми откраднаха всичките бижута от багажа и в момента бавно, бавно събирам новата си колекция.

V.S: Пазаруваш ли онлайн?
Г.
Докато живях в САЩ пазарувах само онлайн. Тук не го правя често.

V.S: Вярваш ли в шопинг терапията?
Г.
Да, понякога помага. Но ефектът е краткотраен, като с алкохола (смее се).

V.S: Как изглежда перфектният ден?
Г.
На някой красив плаж..

V.S: Без какво не излизаш?
Г.
Без телефон, портмоне, слънчеви очила, зарядно, гримовете си (колкото и малко да ползвам), а в 90% от случаите съм и с лаптоп в себе си.


Отпиваме последни глътки кафе, поемаме въздух и се готвим за четвъртата си среща. Вълнуваща, пропита с аромат и вдъхновение, все още смиламе разговорите ни и с Анастасия, и с илюстратора Здравка. И тръпнем в очакване. До следващата чаша кафе, до следващата среща, до следващата седмица... когато ни чакат едни жестоки, ужасно симпатични, страхотени млади дами!!!

More from View Sofia

Стилът на Теодора Генчовска, външен министър на България, по повод ЧРД

All fashion преди 1 година

Теодора Генчовска е министър на външните работи на Република България от пет месеца и половина, т.е. откакто бе назначена на този пост, като част от управляващата страната коалиция от четири парламентарно представени партии, на 13 декември 2021-ва. Дамата е от квотата на партия ИТН, а неин шеф е Кирил Петков.

Стилът на Лена Бориславова, българската Амал Клуни

Celebrities преди 2 години

Младата дама, която е неотлъчно до новия премиер на България - Кирил Петков, ни направи впечатление от мига, в който я видяхме. Докато течеше предизборната кампания за народни представители, госпожица Лена Бориславова придружаваше нон стоп, почти, кандидатът за народен представител тогава, колегата си Петков, като от пръв поглед бяха очевидни динамиката, активността, забързаността в поведението на тогава също кандидатът за народен представител Лена Бориславова. 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 6 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 5 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 5 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.