Следва

Седмицата в СТЪПКИ: Къде, какво и защо от 11 до 17 юли

Петте любими парчета на VICK

Винаги ми е било много трудно да направя избор, когато някой ме попита за любимите ми песни. Те се сменят толкова бързо, общо взето с всяка седмица и всяко настроение...

People of art преди 7 години

Тя е най-новото попълнение в музикалния лейбъл Homeovoxmusic. Млада, талантлива и различна - нейното име е VICK. Носеща силния глас и бунтарския нрав на новото поколение, музиката й е искрена и предизвикваща като самата нея.

Дебютният й сингъл "Can't Handle" е по неин текст, а музиката към парчето е дело на Георги Георгиев (група „Остава"). Песента е провокация за това как притежаваме способността да бъдем такива, каквито поискаме и да постигнем онова, за което мечтаем, стига да премахнем страховете си и да спрем прекомерното преосмисляне на всичко, което ни се случва и заобикаля.

Днес ви срещаме с нея, за да ни сподели нейните пет готини, любими и силно вдъхновяващи парчета, които определено ще си припяваме цяла седмица: 

"Винаги ми е било много трудно да направя избор, когато някой ме попита за любимите ми песни. Те се сменят толкова бързо, общо взето с всяка седмица и всяко настроение. Като цяло мога да кажа, че не се уповавам на стари парчета, защото ме връщат назад, а в момента съм в период, в който искам да съм просто тук. Въпреки че слушам и тях с огромен кеф, обикновено ми харесват нови неща. Почитател съм на съвременната и предизвикателна музика, в която виждам някакво бъдеще. С огромен интерес непрекъснато следя и слушам какви неща излизат на музикалната сцена.

Избрах песни, които слушам в този момент, последните дни, седмици, сега:

Twenty one pilots: Lane Boy

Twenty one pilots за мен са едни от най-иновативните съвременни артисти. Имат много интересно звучене, придадено от укулелето, което използват в повечето от песните си. Парчето предлага скоростен изход от матрицата, просто брутална песен с много силен и надъхващ текст. A Josh Dun всеки път рисува картини докато свири!

Zedd, Kesha – True Colors (Nolan Van Lith Remix)

Това е първата песен на Kesha от много време насам. Много ми харесва емоцията, която успява да ми прeдаде, а в трап ремикс въздействието на парчето е още по-силно. За мен това е зареждаща музика!

Jarryd James - Do You Remember

Преди няколко месеца, на едно събиране, приятели случайно пуснаха тази песен. Страшно ми хареса още първият път, когато я чух. Прибрах се вкъщи, разрових се и разбрах, че това е дебютният сингъл на австралиеца Jarryd James. Едновременно тъжна, силна, стилна, рязка и нежна, “Do You Remember” е песен, която ме пренася на друго място.

Jessie J – Sweet Talker (Acoustic)

Слушам този акустик вече повече от месец. За мен Jessie J е меко казано уникална не само, заради завършения си вид и огромния талант, който притежава, но и заради изключителната енергия, която успява да ми предаде с лекота, докато слушам музиката й. Много емоция има в това момиче, много! Артист, който ми оправя настроението още с първите две изпети изречения.

Coldplay – God Put A Smile Upon Your Face

Харесвам Coldplay и напоследък се връщам към по-старите им неща. Харесва ми начинът, по който описват живота в текстовете си. Намирам новия им албум за различен и странно модерен. За мен са били винаги интересни и обичам усещането от нещата, за които пеят. Крис Мартин ме зарежда с нов поглед и свежест."

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра