Следва

Think Pink: понеделнишки IT-шопинг в розово

7 причини да си купим луксозен бански + шопинг

Всички знаем, че банският костюм е скелетът на всеки добър летен гардероб. Но разликата от чифт до чифт е огромна и точно затова днес обръщаме внимание на луксозната страна от предложенията...

Shopping преди 7 години

Всички знаем, че банският костюм е скелетът на всеки добър летен гардероб. Но разликата от чифт до чифт е огромна и точно затова днес обръщаме внимание на луксозната страна от предложенията. Правим щателен тур на онлайн бутиците, за да подберем с внимание разточителните модели, които наистина си заслужават. Спираме се на класиките в занаята Eres, Lisa Marie Fernandez и Norma Kamali, но надникваме и в наследството на Zimmerman, който пресъздава едни от най-иконичните си модели през годините, специално за net-a-porter. Минаваме също така и през La Perla и бразилския модерен бранд Adriana Degreas, а причините защо да изберем някое от предложенията в галерията горе пред хай стрийт брандовете, четем тук...

1. Първо и най-важно: от красотата не трябва да се пести.

2. Един такъв луксозен чифт действа ударно добре на самочувствието.

3. Дяволът се крие в детайлите, а с подобна изящна изработка грешки не съществуват.

4. Той ще е звездата на всяко парти. Почти всеки един от подбраните модели е достоен за вечерна изява. Формулата е елементарна - комбинираме го с панталон с висока талия, добавяме няколко ярки аксесоара и Voilà.

5. Ще запази вида си много повече от един сезон и най-важното - няма да избелее след третото пране. Не дай Боже да му се отпусне ластикът...

6. С подобен избор можем да сме сигурни, че няма да се повтаряме с поне още 10 момичета на един и същи плаж.

7. Добрата кройка се прави трудно, за нея трябват и време, и пари, и добри специалисти. Колкото по-малко плат носим по себе си, толкова по-критични сме към качеството и начина, по-който банският ни стои. А можем да сме сигурни, че един луксозен бранд влага повече труд и мисъл в един модел, отколкото например Zara.

А ето и някой друг детайл около брандовете, които наистина заслужават вниманието ни:

Lisa Marie Fernandez

Американската дизайнерка Лиса Мари Фернандез, чиято история ви разказахме подробно тук,  създава силуети, които подчертават или направо създават извивките на тялото, а инструменти за това са премерената асиметрия, характерните за Фернандез ципове, стреч-бикините, които могат да бъдат както със секси висока талия, така и с феноменално ниска. Тя преднамерено проучва кои тъкани са по-красиви мокри, отколкото сухи, защото все пак банският не може да запази суверенитета си от водата за дълго.



Karla Colletto

Karla Colletto съществува вече повече от 25 години, а стартира като експеримент между двама млади дизайнери и тяхното желание да попълнят липсата за луксозни бански костюми на пазара през 90-те години на миналия век. Всеки един модел се изработва с голяма прецизност, използвайки най-добрите материали и отговаря и на най-високите очаквания.

Zimmerman

Иконичният австралийски бранд остава верен на първоначалната си визия, а именно женственост, любов към детайла, цветовете и принтовете. Основан през 1991 от сестрите Ники и Симон Цимерман, централата на бранда е разположена в Сидни, но момичетата показват колекциите си по време на седмицата на модата в Ню Йорк.

Marysia

Родената в Полша Марися е бивша балерина и сърф ентусиаст, която създава своя луксозен бранд през 2009 година. В естетиката й са закодирани модерни принтове, кройки, комплиментиращи фигурата и платове от най-високо качество. Дизайнерката споделя, че прави модерни и неангажиращи бански, отговарящи на нейния собствен вкус.

Norma Kamali

71-годишната дизайнерка се занимава с мода още от 1967-ма, но набира популярност с дизайните си на бански през 1976 г., когато Фара Фосет позира за постера на "Ангелите на Чарли" с червен цял бански, дело на дизайнерката с ливански произход. Освен за множеството си иновации в дизайна, Камали е обичана заради дръзкия си подход. Тя е също така първият дизайнер, който отваря онлайн магазин в eBay.

Eres

Историята на Eres стартира през 1968-ма, когато Ирен Леру основава бранда и пуска първите модели, които остават бестселъри и до ден днешен. Леру продава Eres на Chanel през 1997 година, които малко по-късно добавят и бельо към линията. В традициите на луксозния swim бранд е заложено неследването на тенденциите и усета към красиви форми, които извайват женските тела.

Melissa Odabash

Дизайнерката на луксозни бански костюми Мелиса е бивш модел, който добре познава нуждите на пазара: красиви дизайни с неподвластен на времето стил, скъпи платове и силуети, които карат жените да се чувстват красиви. Линията на Мелиса излиза на пазара през 1999-та, а от британския Vogue бързо я обявяват за "Ferrari-то на бикини света."

А в галерия горе разглеждаме най-добрите предложения от онлайн модните пространства>>

More Shopping