Следва

6 здравословни коктейла, на които можеш да се наслаждаваш цяло лято

Прическа на седмицата: Нежно, от Valentino

Първото и най-горещо вълнение, което ни пристрастява към модните седмици са онези вдъхновения, които винаги намираме в тях...

Hair преди 7 години

Модни седмици, вълнения, вдъхновения... И като оставим настрана дрехите, които безспорно, в почти всички случаи силно искаме, когато говорим за висша мода, можем да си откраднем и всичко останало, което поискаме, например дословно прическите и гримът. И никой не може да ни спре. 

След като изпитахме насладата да проследим и последния модел от подиума от представянето на колекцията Висша мода на Valentino, един повтарящ се прическа-мотив не ни дава мира. Тези фини златисти украшения, които обрамчват лицата на моделите и едновременно им придават съвършенство и финес.



Прическата представлява разделена на прав път коса, като през няколко сантиметра фините златисти детайли захващат тънък кичур, който пълзи по рамката на лицето. Напомня ни малко за изяществото на Древна Елада, от където е почерпено и вдъхновението от страна на Пат МакГрат, тази вълшебница на макиажа и прическите. Напомня ни също на изящните дами от Средновековието, които също са преплитали украшения около косата си по подобен начин, обрамчвайки лицето в един почти ангелически ореол. 



И за да е завършена тази девическа красота, гримът е почти незабелебжим. Един абсолютно минималистичен поглед върху лицето, поставено в пищната рамка на косата, която е основният детайл, върху който пада обожанието ни. И това на околните, ако решим да им се покажем така.

More Hair