Следва

Г като Гаф: Модните недомислици на седмицата

American Beauty! 34-те най-легендарни USA-модела

От стотина години насам моделството и модната индустрия се развиват в мулти-милионен мега-успешен бизнес...

All fashion преди 7 години

От стотина години насам моделството и модната индустрия се развиват в мулти-милионен мега-успешен бизнес. Естествено, не и без лицата, които ги презентират от кориците на списанията и шоу-програмите. A кои са американките, оставили красива следа като музи на дизайнери и фотографи, но и на милионите си почитателки по цял свят?

Проследяваме тук и в галерията, припомняйки си:

Анджела Линдвал


Какво биха били 50-те без безупречната студена красота на Довима? Родена в Ню Йорк, с лице на аристократка, която по думите на агента Айлийн Форн „би могла да замрази леда“. 60-те изгряват под магнетичния поглед на Мариса Беренсон, чиято кожа с тен и освободен външен вид олицетворяват началото на бохемската вълна. А там на нейния връх гордо стоят Джери Хол и Пат Кливланд.

Довима

80-те прегръщат атлетизма и здравословния начин на живот. Тук е мястото да споменем собственичката на култовите вежди, предхождащи тези на Кара Делевин, а именно Брук Шийлдс. И бенката на Синди Крауфорд! Тя е неразделна чат от историята на модата от 90-те, когато ерата на Супермоделите е в разгара си. Родената в слънчева Калифорния Кристи Търлингтън също не е име, което можем да подминем с лекота или това на Кристен Макменами, родом от Пенсилвания, но пък точно обратното на Синди – веждите обръснати, а андрогенното излъчване, толкова култово сега, може спокойно да я нарече свой основател и лидер.

 
Сузи Паркър

През последните години редиците бяха попълниха от Карли Клос, Джоан Смолс, Кендал Дженър и Джиджи Хадид. Благодарим, Америка!

За всички прекрасни американски модели, които разглеждаме в галерията>>

More All fashion