Следва

Г като Гаф: Модните недомислици на седмицата

American Beauty! 34-те най-легендарни USA-модела

От стотина години насам моделството и модната индустрия се развиват в мулти-милионен мега-успешен бизнес...

All fashion преди 7 години

От стотина години насам моделството и модната индустрия се развиват в мулти-милионен мега-успешен бизнес. Естествено, не и без лицата, които ги презентират от кориците на списанията и шоу-програмите. A кои са американките, оставили красива следа като музи на дизайнери и фотографи, но и на милионите си почитателки по цял свят?

Проследяваме тук и в галерията, припомняйки си:

Анджела Линдвал


Какво биха били 50-те без безупречната студена красота на Довима? Родена в Ню Йорк, с лице на аристократка, която по думите на агента Айлийн Форн „би могла да замрази леда“. 60-те изгряват под магнетичния поглед на Мариса Беренсон, чиято кожа с тен и освободен външен вид олицетворяват началото на бохемската вълна. А там на нейния връх гордо стоят Джери Хол и Пат Кливланд.

Довима

80-те прегръщат атлетизма и здравословния начин на живот. Тук е мястото да споменем собственичката на култовите вежди, предхождащи тези на Кара Делевин, а именно Брук Шийлдс. И бенката на Синди Крауфорд! Тя е неразделна чат от историята на модата от 90-те, когато ерата на Супермоделите е в разгара си. Родената в слънчева Калифорния Кристи Търлингтън също не е име, което можем да подминем с лекота или това на Кристен Макменами, родом от Пенсилвания, но пък точно обратното на Синди – веждите обръснати, а андрогенното излъчване, толкова култово сега, може спокойно да я нарече свой основател и лидер.

 
Сузи Паркър

През последните години редиците бяха попълниха от Карли Клос, Джоан Смолс, Кендал Дженър и Джиджи Хадид. Благодарим, Америка!

За всички прекрасни американски модели, които разглеждаме в галерията>>

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 9 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.