Следва

Прочети ме, прочети ме - 10 супер яки заглавия за лятото

Истории от живота: Елизабет Олсън

Една блестяща млада актриса, изиграла ролята на Скарлет в "Капитан Америка 3", амбицирана да постигне много в кариерата си и в същото време свенлива пред огромни тълпи от хора - това е Елизабет Олсън...

People of art преди 7 години

Една блестяща млада актриса, изиграла ролята на Скарлет в "Капитан Америка 3", амбицирана да постигне много в кариерата си и в същото време свенлива пред огромни тълпи от хора - това е Елизабет Олсън. С жестоко красиви, проницателни очи, убийствени устни и изящна фигура, тя е едновременно автентичен актьорски талант и еротична тръпка за милиони фенове.

Родена на 16 февруари 1989 година в заможно семейство на предприемачи, Елизабет е по-малката сестра на близначките Мери-Кейт и Ашли Олсън, които стават известни още в детските си години като телевизионни звезди. От малка Лизи посещава уроци по балет и пеене. Качва се на сцената едва на четири, а преди да навърши 11 вече има няколко роли в късометражни сериали.


Мери-Кейт, Ашли и Елизабет Олсън  

Започва да учи в университета Tisch School of the Arts в Ню Йорк и Atlantic Theater Company, където през 2013 година се дипломира след 6-годишно обучение.

Първите си изяви прави на 4 години в телевизионните продукции на вече световноизвестните си сестри. През 2004-та госпожица Олсън е на прага да се откаже от бизнеса, след като медиите нахлуват в личния живот на сестра й Мери-Кейт, по онова време с тежки хранителни проблеми. През 2013-а се снима в американския римейк на корейския култов филм “Старо момче” на прочутия режисьор Спайк Лий. Едно от най-интересните неща, в иначе провалилия се филм, е еротичната сцена с участието на Олсън, след която вече е ясно, че тя има бъдеще на секс икона в Холивуд.

Момичето от Лос Анджелис започва кариерата си съвсем малка, но за пръв път дебютира на големия екран през 2011-та с главна роля във филма Martha Marcy May Marlenе, който получава одобрението на критиците и публиката. Олсън е носител на множество награди за главната роля на Марта, момиче, което страда от параноя и халюцинации. Следващата поява на актрисата е във филм на ужасите, римейк на Silent House. Освен във филми, Лизи (както я наричат близките й) се появява и в музикалното видео The Queen на Carlotta. Преди да стъпи официално на борда на комиксовото кино с марка “Марвел”, тя категоризира славата си с роли в “Тихата къща”, “Либерални изкуства” и “Годзила”. През април тази година я гледахме на София Филм Феств биографичната драма за живота на Ханк Уилямс “I Saw the Light”, където си партнира с актьора Том Хидълстън.

“Двамата се виждат от известно време, но иначе са дългогодишни приятели. Всичко помежду им започна много непринудено. Те просто се чувстват добре в компанията си, а когато не са заедно, непрекъснато си пишат“, споделя източник, близък до блондинката.


Елизабет Олсън и Том Хидълстън в "I Saw the Light"

През септември 2012 г. Олсън започва да излиза с актьора Бойд Холбрук, след като се срещат на премиерата на филма Very Good Girl. През март 2014 година двойката се сгодява, но прекратяват взаимоотношенията си едва 10 месеца по-късно.

Естествено, говорейки за Елизабет Олсън, няма как да не споменем нейните две по-големи сестри, Ашли и Мери-Кейт. Ето какво казва за тях актрисата:

„Сестрите ми са най-вдъхновяващите жени, които познавам. Харесвам начина, по който двете минават през живота – те са безумно усърдни, научиха ме, че мога да постигна каквото поискам, стига да работя усилено.“


Мери-Кейт и Ашли

В интервю Олсън споделя, че е изключително притеснена, когато е обградена от тълпи, но се опитва да го прикрие. Тя коментира и какви са последствията на едно дете да порасне в центъра на Холивуд:

„Винаги съм била наясно с това, което означава думата „пренаситен“. Още откакто бях малко момиче си мислех, че никога не искам да стана пренаситена от всичко това, което предлага Холивуд. Искам да живея живота си с любопитство, но не мога и да не призная, че имам късмет. Малко хора могат да се похвалят, че изкарват прехраната си от своята най-голяма страст, а на всичкото отгоре печеля и добре.”

“Моите амбиции никога не са били: “Ще се оженя и на 27 вече ще имам деца”. Винаги съм искала да се самоосигурявам, да имам собствен дом.”

На хоризонта пред Олсън облаците днес са чисти, тя е в авангарда на актрисите от своето поколение, а в момента завършва работата по най-новия филм - Wind River, чиято премиера ще е следващата година.

Може би всички сме фенове на модната линия The Row на близначките Олсън, но е добре да надникнем и в гардероба на най-малката сестра - Лизи. Какъв по-добър начин да разберем какъв е стилът на красавицата, от това да проверим как се появява на червения килим? Въпреки че Елизабет твърди, че нейният стил и начин на обличане не са толкова важни, колкото самата й кариера, нека разгледаме изумителния гардероб на актрисата...

Вече споменахме, че Олсън е истинска романтична тръпка за много мъже. С дълбокия си поглед и еротична визия, американската фурия завладява хиляди сърца. Сексапилът, който струи се вижда откровено ясно в любовните сцени на филма Oldboy, където си партнира с Джош Бролин.

“Няма да провалиш кариерата си, ако се появиш разголен”, разкрива Лизи и добавя, че е била вдъхновена от Кейт Уинслет да се появи дибидюс на корица на модно списание.

Няколко интересни фактa за Елизабет:

1. Обича спорта, като най-често играе волейбол.
2. Определя себе си като атеист.
3. През 2007 г. близначките Мери-Кейт и Ашли основават модната марка Elizabeth and James, която е вдъхновена от уникалните винтидж находки в гардероба им, и която носи името на по-малката им сестра - Лизи и техния брат Джеймс.
4. Oбявена e за най-добра актриса от ванкувърските критици, заради ролята си в психо трилъра "Марта, Марси Мей и Марлен".
5. Модните критици сравняват Елизабет с Кари Брадшоу, заради индивидуалния и оригинален стил на обличане.


Сестрите заедно с майка им Джанет Олсън

Елизабет Олсън е пример за млада, пропита от талант личност, която въпреки богатото си модно семейство, успява да премине през бариерата на “разглезеното” малко момиче. Със собствени сили покорява филмовата индустрия и завладява сърцата на милиони.

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 6 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра