Следва

French Connection Weekend в Cacao Beach Club

Прочети ме, прочети ме - 10 супер яки заглавия за лятото

Неписаното правило гласи, че на път ... 

Books преди 7 години

Неписаното правило гласи, че на път не се тръгва без книга. Напълно сме съгласни с тази истина и сме се убедили многократно. Затова искаме да те улесним и да ти подарим нашата компилация от летни четива, които да превърнат ваканцията ти в едно още по-приятно преживяване. 

"Записки от един малък остров" - Бил Брайсън

Внимание: Тази книга не бива да се чете на публично място - невъзможно е да не се смеете на глас! Книгата е идеалното четиво за път - великолепен коктейл от пътни бележки, документалистика и народопсихология, подправен с неподражаемия хумор на Брайсън.

"Лятно утро, лятна нощ" - Рей Бредбъри

Сборник с разкази от автора-вълшебник Бредбъри. Грийн Таун пресъздава родния град на автора – Уокиган, и навярно е познат на повечето любители на прозата на Бредбъри. Всеки, който е пил „Вино от глухарчета“ и е казал „Сбогом, лято“, ще се зарадва на тази книга още с отварянето й. Защото този сборник ухае на лято и късче щастие.

"Къпиново вино" - Джоан Харис 

Бутилка домашно вино, оставено от отдавна изгубен приятел, сякаш му дава ключ към тайна от миналото и врата към друг свят. Докато необичайните свойства на странното питие оказват своето въздействие ... 

Корицата на книгата е на английски език, но е налична и в български вариант (бел.ав.).

"Парижкият сладкар" - Лора Мадле 

Вдъхновяващ, сложен, балансиран и неустоимо апетитен също като класически френски сладкиш. Такъв е романът на британската авторка Лора Мадлен, чието действие се развива в Париж и се завърта около живота в една прочута сладкарница с главни действащи лица: еклери, макарони, пасти и целувки.

"Убийството на художника" - Луиз Пени 

Ако си запален почитател на Еркюл Поаро, госпожица Марпъл и Шерлок Холмс, то легендарният инспектор Гамаш ще те спечели веднага с необикновения си остър ум. А и това не е случайно - авторката Луиз Пени е единствената в света петкратна носителка на литературния приз “Агата Кристи”.

"Как да се омъжиш за вампир милионер" - Керелин Спаркс



Роман Драганести е може би съвършеният мъж. Богат, преуспял, красив и чаровен - той е всичко, за което едно момиче може да мечтае, като изключим малкия недостатък, че също така е и вампир. И какво от това, че е малко по-стар и обикновено гледа на човешките жени като на обект за вечеря, а не за среща?

“Хотели, Първа стая” - Ема Марс



Роман изповед, роман загадка, Хотели, Първа стая разкрива пред жената неподозирани дълбочини на нейната чувственост и кара мъжа да погледне по нов начин на жената до себе си.

"Обича ме, не те обича" - Алек Попов, Васил Панайотов, Владимир Зарев, Ганка Филиповска, Георги Господинов, Георги Томов, Емануил А. Видински, Емил Андреев, Захари Карабашлиев, Иво Иванов, Илиян Любомиров, Кристин Димитрова, Мирела Иванова, Палми Ранчев, Радослав Парушев, Теодора Димова

Хартиеният еквивалент на едно литературно кафене, в което някои от най-интересните български автори разказват по една история за любовта, защото пред нея всички са равни.

"Брит-Мари беше тук" - Фредрик Бакман



Роман за това да се изгубиш, да се влюбиш и да риташ всичко, което се търкаля. Авторът на „Човек на име Уве“ и „Баба праща поздрави и се извинява“ е написал любовна история, както и обяснение в любов към футбола и местата, където се играе той, но най-вече към една жена, която цял живот е чакала животът ѝ да започне.

"Къде си, Бернадет" - Мария Семпъл



„Къде си, Бернадет“ е свежа, и забавна, и изискана книга, но най-хубавото е, че нямах никаква представа какво ще се случи на следващата страница. Беше диво препускане.” Кейт Аткинсън

More Books