Следва

Изобщо не е вярно, че плажът не е място за гримиране! Просто се прави ето така!

6 здравословни коктейла, на които можеш да се наслаждаваш цяло лято

Нищо чудно, че изглеждат така апетитно!

Body преди 7 години

Коктейлът е женският еликсир на лятото. Вечерите с приятелки няма как да минат без наздраве с по няколко шарени, сладки напитки, които оставят приятен вкус върху небцето и повдигат настроението.

Разбира се, има едно голямо „НО“: за никого не е тайна, че алкохолът е калоричен. Жените, пазещи фигурата си и положили грижи, за да изглеждат стройни и секси през лятото, съвсем не заслужават да качват килограми, докато се забавляват по клубовете или си казват „наздраве" с момичетата.


Е, въпреки всичко, добрата новина е, че има коктейли, които не влияят зле на тялото ти и са адски свежи и вкусни! Ето ги и тях:

Коктейл с пресни плодове



SoulCycle инструкторката Виктория Браун също си пада по коктейлите, но знае как да направи правилния избор: „Винаги залагам на напитки, които нямат високо съдържание на захар, защото предпочитам да изяждам тези калории, вместо да ги пия. Затова си избирам от менюто напитка с пресни плодове, независимо дали са на парченца или смлени – те определено ще са вкусни без изкуствените подсладители и ароматизирани сиропи. Повярвайте, тъкмо тези съставки са ме карали да пропускам сутрешната си тренировка неведнъж!“

Шот водка



Странно, но факт: от водката не се пълнее (или поне не се отразява така на повечето хора). Но, все пак, това е тежък алкохол и несъмнено малко съвети не са излишни. Анна Виктория, сертифицирана лична треньорка и създателка на Fit Body Guides, е категорична: „Винаги вечерям малко преди да изляза. Яденето преди пиенето, това е моето правило! И е наистина важно, защото така се предотвратява наливането с твърде много питиета, защото има усещане за ситост (следователно се приема по-малко алкохол и по-малко калории). Освен това, пиенето на гладен стомах гарантира махмурлук на следващата сутрин, което не е най- приятното преживяване, нали?“

Вино



Това е алкохолът, който винаги е много по-благоприятен за фигурата ти от повечето коктейли. По този въпрос се изказа още един специалист, инструкторката Брий Брейнкър (креативен директор на IMAXShift ): „Винаги избирам виното пред коктейла. При него някак си нещата са кристално ясни: не трябва да гадая колко силно е виното, защото почти всички са идентични по процент на алкохол. Освен това, дори то да е нисък клас и в него да има оцветители и аромати, то те не са толкова много и толкова силни, както при коктейлите“.
Брий обича своята чаша вино вечер, но никога не я пие с вечерята: „Така сякаш виното се превръща в заместител на водата, с която преглъщаш храната. Затова, ако пиеш вино по време на вечеря, е по-вероятно да приемеш повече от напитката. Така че аз си позволявам чашка преди вечеря или пък, както действам по „златното правило“ – пия след като се наям“.


Брий Брейнкър

Друг полезен трик е да пиеш вода заедно с алкохола. Така твоето забавление няма да е така ударно за организма, а ако имаш чувствителен корем, той няма да те боли.

Водка-сода с фреш от грейпфрут и лайм



Да, повечето ликьори с много захар, съчетани със сода, са равни на катастрофа или с други думи – махмурлук и… Горката ти глава!
Но сода+водка = О, да!
По-горе споменахме привилегиите на водката, стига да се консумира правилно. В този коктейл случаят е именно такъв – комбинацията от водка, сода и фреш от грейпфрут и лайм няма да накара главата ти да гръмне от болки на следващата сутрин, а и сокът съдържа само плодова захар и нула ароматни и оцветяващи съставки.

Джин и сок от лайм



Този коктейл също се очертава благоприятен за организма ти. Препоръчително е и да се пие с вода и не на гладен стомах. Плюсовете отново са, че в него няма оцветители, захар и добавки и, въпреки това, той е неустоимо вкусен.

Текила с лайм



Изглежда доста голяма част от любимия ти алкохол върви чудесно с лайм, който замества други (калорични) съставки.
Много жени твърдят, че текилата е една от малкото алкохолни напитки, която не им причинява главоболие. Ако и твоят случай е такъв, поръчвай веднага! И едно за нас! ;)

 

More Body