Следва

Косата - спаси я от почивката! Практични съвети за бляскава грива през лятото

Изобщо не е вярно, че плажът не е място за гримиране! Просто се прави ето така!

Обсебени сме от идеята кожата ни да изглежда свежа и с безупречен тен – такава, сякаш току-що сме се завърнали от Лазурния бряг...

Hair преди 7 години

Обсебени сме от идеята кожата ни да изглежда свежа и с безупречен тен – такава, сякаш току-що сме се завърнали от Лазурния бряг и кожата ни сякаш любовно е целуната от слънцето. Но нека ви признаем нещо честно – нужно е много повече от това да прекарате няколко дни под слънчевите лъчи, за да получите това „beachy” излъчване.

И ако наистина възнамерявате да прекарате няколко дни на плажа /ето и няколко летни музикални предложения за добро настроение/, то вашият обичаен ежедневен грим не е най-подходящото, което може да сложите на лицето си. Затова ще споделим с вас съветите, които научихме от професионалния гримьор на M·A·C Cosmetics – Каролин Донъли. Тя сподели своите съвети в мрежата за това как можем да се сдобием с този така желан бронзов, безгрижен макиаж, подходящ за плажа, и разбира се как да се предпазим от неговото размазване под влиянието на жаркото слънце. С уговорката, все пак, че най-същественото е да не забравяте за слънцезащитния лосион.

Фон дьо тен
За да направите фон дьо тена си по-фин и подходящ за плажа, просто леко го разтрийте между пръстите си преди да го нанесете на лицето. Може също така да използвате и по-тъмна основа, за да запълните и неутрализирате фините бръчици. M·A·C Cosmetics Face and Body Foundation е лек и водоустойчив и е напълно подходящ за един лежерен ден на брега на морето.

Пудра
Не е необходимо да слагате пудра на лицето си, когато планувате да отидете на плаж, но определено е добра идея да я вземете със себе си в плажната чанта. Използвайте я да си "напудрите носа", ако случайно решите да отскочите до близкия бар на плажа за коктейл или фреш /ето кои са нашите здравословни предложения за летни коктейли, на които да се насладите през лятната си почивка/. Просто леко потупване с пудрата по носа и Т-зоната са достатъчни, за да оберат излишната мазнина от лицето.

Бронзант
Бронзантът е чудесно решение за ежедневието, но за плажа определено не е никак подходящ. Вместо това може да приложите един много готин трик - разтрийте между пръстите малко количество водоустойчив фон дьо тен с 3 до 4 тона по-тъмен от нюанса на вашата кожа - това определено ще придаде този приятен, пламенен ефект, но без да се отмие.

Руж
Плажът е последното място, на което искате да изглеждате прекалено румени и с твърде изразен контур на скулите. И все пак, ако решите да използвате руж за плажа, то задължително изберете цвят в по-неутрална гама - например цвят на лек бронзов загар или прасковено.

Вежди
За плажа е по-подходящо да използвате молив за вежди, вместо така нашумелите напоследък сенки за вежди. За да избегнете твърде груб вид изберете нюанс, който е една идея по-светъл от истинския ви цвят. След като нанесете там, където е необходимо, завършете веждите с прозрачен гел. Това ще запази тяхната форма и цвят за по-дълго време.

Червило
За естествен, плажен вид изберете червилото си в нюанс, който е възможно най-близо до цвета на вашите устни. Тук е моментът да направим една малка препратка към най-актуалните червила за Лято 2016!

Молив за устни
Ако желаете устните ви да изглеждат по-сочни и обемни, то вместо червило, използвайте молив за устни. Завършете с балсам/глос за по-дълготраен ефект.

Сенки за очи
За плажа обезателно изберете сенки за очи с кремообразна текстура в неутрален нюанс, който леко подчертава вашия тен.

Молив за очи
Когато нанасяте очна линия, използвайте молив за очи. Нанесете го възможно най-близо до линията на миглите и след това съвсем леко го размажете за по-безгрижен вид.

Спирала
Когато става дума за спирала на плажа, обезателно използвайте водоустойчива такава. Това е най-доброто, което може да направите, особено ако обичате вълните.

И ако все още не сте, насладете се на най-секси плажовете по света, които ви показахме вчера. Заслужава си да ги видите отново и отново и отново...

More Hair