Следва

Салата от аспержи и скариди

Love to quote: 7 зареждащи цитата за по-богата седмица от Тарантино

Брилянтен сценарист, продуцент, режисьор и не на последно място актьор. Доказателството - "Убий Бил", "Криминале", "Омразната осморка", "Истински романс"...

Celebrities преди 7 години

Брилянтен сценарист, продуцент, режисьор и не на последно място актьор. Доказателството - "Убий Бил", "Криминале", "Омразната осморка", "Истински романс" и още много заглавия, които свързваме с гениалния Тарантино.

Всичко тръгва от една малка видеотека, в която 22-годишният Куентин Тарантино започва работа. Гледайки филми по цял ден, в главата му започват да се наливат и отсяват сюжети, да се структурира градивна критика и най-вече да се избистря призванието му. Само година по-късно той прави своя първи филм, а на следващата - написва сценария за "Истински романс". От там следват работа в компания за презаписи в Холивуд, късмет да срещне много хора, които забелязват таланта му, прочитат сценариите и накрая... филми, филми и пак филми, без които днес киното нямаше да е същото.

Именно от талантливото му око и бистър ум днес ще почерпим вдъхновение, избирайки топ 7 от най-запомнящите се реплики от лентите на Тарантино.

"Криминале", 1994

Мия: Защо чувстваме, че е необходимо да се смеем на глупости, за да ни е комфортно?
Винсънт: Не знам. Това е добър въпрос. 
Мия: Това е когато знаеш, че си намерил някой специален. Когато можеш просто да замълчиш за минута и да се насладиш на тишината.

 

"Не вярвам в елитизма. Не мисля, че публиката е някакъв глупав човек, по-низък от мен. Аз съм публиката“, Куентин Тарантино

"Гадни копелета", 2009

Ханс Ланда: Обичам слухове. Фактите могат да бъдат толкова подвеждащи, докато слуховете, верни или невeрни, често са показателни.

"Нещо ме спираше в училище. Не мога дори да се преструвам, че съм заинтересован от неща, от които не съм", Куентин Тарантино

"Убий Бил", 2003 

"Отмъщението никога не е права линия. Това е една гора, и като гора, е лесно да загубиш пътя си. Да се изгубиш в дълбините... да забравиш от къде си влязъл."

"Когато хората ме питат дали съм ходил на филмово училище, аз казвам ‘Не, ходих на филми“, Куентин Тарантино

"Истински романс", 1993

"На фона на хаоса на този ден, когато всичко, което можех да чуя, беше гръм от изстрели и всичко, което можех да помириша, бе насилието във въздуха, поглеждам назад и съм изумен, че мислите ми са толкова ясни и истински, и че тези три думи минаваха през ума ми безкрайно, повтаряйки си ги като счупена грамофонна плоча: ти си толкова готина, ти си толкова готина, ти си толкова готина..."

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 5 часа

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.