Следва

Уличният стил на звездите: Зоуи Салдана, разкош в червено

Седмица на висшата мода в Париж: Jean Paul Gaultier Haute Couture, Есен 2016

Последната кутюр колекция на 64-годишния Жан Пол Готие е вдъхновена от разходка през горите на Япония...

All fashion преди 7 години

Последната кутюр колекция на 64-годишния Жан Пол Готие е вдъхновена от разходка през горите на Япония: "Беше като истинско прозрение. Видях невероятни дървета, затова и направих множество подобни принтове. Всичко се върти около Дзен, природата и околната среда."

Готие подхваща доста буквално темата с дърветата: от сатенен гащеризон, тренч с висока яка и тежка вечерна рокля, принтът пропълзява упорито по дрехите. С напредването на line up-а на колекцията, пълният арсенал кутюр умения на Готие и екипа му, се разгръща в пълния си потенциал: драматични наметала палта, пайети и кристали Swarovski, ламе жакард и много кожа с косъм.

Цветовата палитра е наситена в топли есенни тонове, които експлодират и се преливат красиво. По кожените палта се забелязва пачуърк мотивът с помощта на кожа от лициса, агне, бобър и койот, а дизайнерът споделя: "Изработката е много, много, много кутюр. Не може да бъде изкопирана."

More All fashion

Истории от живота: защо Милано (а не Рим) е столицата на италианската мода

All fashion преди 3 часа

Отговорът е в историята. В допълнение към производствените райони, посветени на местните индустрии, Италия може да се похвали с три града, които носят модата в сърцето си: Милано, Рим и Флоренция.

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: Dries Van Noten, с бретон и в цвят

All fashion преди 4 часа

Майстор на цветовете и комбинирането им, Dries Van Noten посвещава своята есенна колекция на смелите жени, които рискуват (сами знаем колко често се случва това) и си правят бретон. „За мен това означава смелост, но и предпазливост... В някои отношения тези жени са много нежни, но в същото време много силни.“ И добавя: „Става въпрос за стил, не за мода.“

Истории от червения килим: кой какво показа в последните 12 месеца

All fashion преди 1 ден

В навечерието на Оскари 2024 и два месеца преди поредната Met Gala, две събития, които обещават изключителни модни моменти, припомняме на какво най-добро станахме свидетели във високия моден клас през изминалите месеци. Купища луди и незабравими модни моменти, от монохромната червена визия на Риана на Super Bowl до детайлната рокля на Кайли Дженър с лъвска глава, подписана от Скиапарели на Седмицата на модата в Париж, звездите оставиха силен стилов отпечатък.