Следва

Уличният стил на звездите: Зоуи Салдана, разкош в червено

Седмица на висшата мода в Париж: Jean Paul Gaultier Haute Couture, Есен 2016

Последната кутюр колекция на 64-годишния Жан Пол Готие е вдъхновена от разходка през горите на Япония...

Сподели

Последната кутюр колекция на 64-годишния Жан Пол Готие е вдъхновена от разходка през горите на Япония: "Беше като истинско прозрение. Видях невероятни дървета, затова и направих множество подобни принтове. Всичко се върти около Дзен, природата и околната среда."

Готие подхваща доста буквално темата с дърветата: от сатенен гащеризон, тренч с висока яка и тежка вечерна рокля, принтът пропълзява упорито по дрехите. С напредването на line up-а на колекцията, пълният арсенал кутюр умения на Готие и екипа му, се разгръща в пълния си потенциал: драматични наметала палта, пайети и кристали Swarovski, ламе жакард и много кожа с косъм.

Цветовата палитра е наситена в топли есенни тонове, които експлодират и се преливат красиво. По кожените палта се забелязва пачуърк мотивът с помощта на кожа от лициса, агне, бобър и койот, а дизайнерът споделя: "Изработката е много, много, много кутюр. Не може да бъде изкопирана."

More All fashion

За пръв път в историята чернокожа дама оглавява британския Vogue

All fashion преди 2 дни

Чиома Ннади бе назначена за ръководител на редакционния отдел на британския Vogue, съответно за наследник на Едуард Енинфул, който напусна поста през юни, поради, както се твърди, конфликт с Анна Уинтур

Безпрецедентно: откраднаха целия Balmain точно преди ревюто в Париж

All fashion преди 2 дни

Камионът, превозващ колекцията SS24 на френската модна къща, е отвлечен на път за централата на Balmain, като крадците са отмъкнали над 50 готови луксозни ансамбъла за предстоящото на Седмицата на модата в Париж Пролет/Лято 2023 (PFW SS24) ревю