Следва

Who's that girl?

Men’s Exhibit: Обувките МУ, летните

Обувката играе решаваща роля в привлекателността на един джентълмен...

All fashion преди 7 години

Съществена част от аутфита, обувката играе решаваща роля в привлекателността на един джентълмен. Важно е да бъде избрана според сезона, най-малкото поради хигиенни съображения – потенето и прекомерното спарване на краката могат да доведат до нежелани проблеми в дългосрочен план, които ние, жените не бихме подминали с лека ръка. Условията на горещия сезон изискват добра вентилация на крака на забързания в работа мъж, но и привлекателен фасон. Формулата я решаваме с точно 5 вида обувки, създадени, за да бъдат носени не кога да е, а точно сега с покачващите се показатели на термометъра:

1. От велур – Дерби и Броуг:



Те са добър избор за по-формални събития, леки са и стоят елегантно. Текстурата на велура подхожда много на сезона, доста повече от полираната до блясък кожа. Материята е дишаща и пропусклива и няма да спари неприятно краката. Изберете по-неутрален и не толкова тъмен цвят като например каки, кемъл, сиво или светло кафяво, защото те не избеляват толкова лесно като черното и тъмните нюанси. А и е лято все пак! 

 

2. Кецове!

Факт е, че голяма част от двата пола се спира именно до комфорта на спортната обувка. Удобна е за вършенето на повечето задачи на крак и не само. Носим я в монохромни или ярки тонове, защото каквото и да казват трендовете, все ще има някой, който мисли другояче. Със сигурност Nike и New Balance водят легацията, плътно следвани от Adidas и ASOS. Едно е сигурно – задължително изберете чифт от висококачествени материали, защото последиците в края на деня могат да бъдат доста неприятни.






 



3. Сандали:



Да! Има и добри мъжки сандали, в които силният пол изглежда добре без риска да заприлича на чичо Митьо, който вари лютеница в задния двор. Този сезон начело са по-дебелите кожени каишки в черно или кафяво с равна подметка. Стилни са и са подходящи за неангажиращи събития.

 




 

4. Еспадрили:

Може би най-проветривото решение след сандала. Плюсът е, че се изработват от памучни материи и внимание – изберете подметка от висококачествена гума, защото... досещате се сами. Освен това се намират и доста стилни чифтове от други материи. Отиват в офиса, на градинското парти и на среща с любимата край морето.

 





5. Мокасини:

Намираме ги изработени от плътен памук, кожа или велур. Нашият съвет е да избягвате кожата, защото задържа прекалено много топлина и не осигурява достатъчна вентилация на стъпалото. Водещите цветове са неутрални, а класиките са в червено, бяло и морско синьо.

 







More All fashion