Следва

Space Report

От архива: Мода от Севера - Холандски дизайнери

В две части представяме младите и ужасно талантливи дизайнери от Холандия, които ни впечатлиха със своите...

All fashion преди 13 години

За да ти напомняме, а и на нас самите, какво сме направили за отминалите четири години, ще се опитаме да се върнем назад в историята на ViewSofia с авторски материали, подбрани с единствената цел да ти доставят повторна наслада от четенето!

В традицията на 10-те най-добри материала, които си припомняме след всеки изминал месец защото са готини, свежи и авторски, за тези 4 години ще се опитаме да селектираме точно 40.

В следващите дни, до крайната дата 4 януари, ще изваждаме от архива на собствената си съкровищница по един емблематичен за модата, медията или града материал, който си струва да бъде прочетен отново!

С този материал сложихме началото на интереса към алтернативните, нестандартни модни течения и дизайнери малко по-настрани от темдемциите на Лондон, Париж, Милано и Ню Йорк:




В две части представяме младите и ужасно талантливи дизайнери от Холандия, които ни впечатлиха със своите иновативни решения за дамски облекла и глобалната им позиция за това как трябва да изглежда модерният човек. Защото са авангардни, защото малко знаем за тях и защото по прекрасен начин трансформират своите виждания, които винаги са необикновени и силно впечатляващи. И като краен резултат виждаме смесицата от типичното северно влияние за дизайн и техните лични индивидуални мисли, превъплътени в тези шедьоври.

Ето и първите три достойни имена:

Колекциите на Мада Ван Гаанс често са вдъхновени от митовете за женските фигури, елементите на природата и влиянията от други култури. Мада основно изгражда своята колекция от истории, съдържащи различни персонажи и герои. Дизайнът й е женствен, млад, шик, силен, чувствен, променлив, подробен и направен от рафинирани материи и тъкани.

Традиционната техника от другите култури е важна за нея и тя намира предизвикателството в това, да превежда тези техники в своя нов дизайн. Брилянтният вид на проектирането на облекла е фактът, че това й дава възможност да свърже чрез комуникация своите фантазии с другите хора. В момента Мада работи по колекцията на своя собствен лейбъл чрез различни колаборации с други компании като „special Need You by Mada van Gaans collection” за лейбъла „Need you” и лимитираната колекция луксозни часовници Belle Arti на Longines.

Мада показа своята колекция по време на римската и амстердамската седмица на модата, и двете през юли 2007г. Облеклата й са достъпни в няколко магазина, два от които - SPRMRKT в Амстердам и Wendela van Dijk в Ротердам.

Мада Ван Гаанс завършва модния институт в Арнхем през 2004г. Докато следва, тя работи на свободна практика и пътува навсякъде по света, благодарение на различни стипендии. През 2005 година създава специални облекла за международната рекламна кампания на Лаваца. http://www.madavangaans.com/
 

Линда Еркенс създава земя. Приказна земя! Пространно и независимо, самостоятелно място, в което колекциите се разгръщат и от нивото на красиви идеи се превръщат в добре реализирани концепции, които дават повече дълбочина на облеклата и ги правят все по-интересни.



С тези думи описва своето творчество самата дизайнерка, а изворът на своето вдъхновение тя очевидно черпи от дебрите на невъзможно красивия имагинерен свят, намиращ се във всеки един от нас. Не само свеж и иновативен дизайнер, Линда е и пряк посредник между желанията, мечтите, сънищата и истинския живот вътре в тях. http://ditisland.nl/

Една от забележителните колекции по време на Амстердамската седмица на модата е тази на холандската дизайнерка Джолине Джолинк. Младата Джолине прави впечатление със своята смесица от суров талант и опит с Viktor & Rolf, а вдъхновението си черпи от ирландския мебелен дизайнер и архитект Eileen Gray и други световноизвестни дизайнери.



Тя успява да вземе геометричните форми и да ги превърне в много прости, елегантни и модерни визии на съвременната жена.

В своята последна колекция Джолинк използва безмълвни цветови скици с елементи на аленочервени и уголемени ризи, кимона, гащеризони и поли с висока талия.

Завършила моден дизайн в Арнхем, тя печели вниманието на околните с колекция, част от дипломната й работа, представяйки я в Celine, Париж, а преди решението да започне свой собствен лейбъл, печели множество конкурси и участия в различни международни проекти.



Джолине Джолинк винаги е била инспирирана от силните жени. Жени, които успяват да комбинират своите кариери, мечти, домакинство и социален живот. Истински жени с истински живот.

Мисията й е да подкрепя именно тези представителки на нежния пол с многостранните си и подвижни облекла. Оригинален дизайн, който може да бъде носен както на работа, в ресторанта, на парти, така и карайки колело, в супермаркета или в кухнята. Реалистична мода, чрез която можеш да бъдеш себе си на сто процента с дреха, която се нагажда и адаптира към носещия я. Перфектна за натоварения й живот и всеки един случай, но винаги женствена, винаги практична и винаги удобна, изработена с едни от най-красивите естествени материали.

Вдъхновението на Джолин идва от американско спортно облекло от 40-те, природата и женското тяло, a мястото, където се продават нейните дрехи е в интернет бутика й на http://www.jolinejolink.com/.


 

More All fashion