Следва

Истории от живота: Труман Капоти и унищожителната му любов към лебедите от Пето Авеню

Mark Knight - бащата, който затваря клубовете! За нощния живот по света и у нас

DJ, продуцент, собственик на лейбъл и бизнесмен ... 

Music преди 7 години

DJ, продуцент, собственик на лейбъл и бизнесмен: Mark Knight е доказал, че е рядко срещано и феноменално явление в тежката категория на музикалния свят. Вторият най-продаван Beatport музикант на всички времена (с не по-малко от осем номер 1), кариерата му обхваща повече от 10 години с различни лейбъли като Suara, 1605, Stereo и разбира се неговия Toolroom. Въпреки големия си успех, музикантът, номиниран с Грами никога не е почивал на лаврите, че е един от най-уважаваните и доказали се международни играчи в индустрията и продължава да преминава границите и да поставя нови стандарти с всяка изминала година. Това лято Mark Knight открива Solar Summer на Cacao Beach. Успяхме да му зададем няколко въпроса за това какво е да си DJ от такава величина и какви са емоциите му, когато идва в България.

V.S.: С какво България е по-различна от другите страни, в които пускаш?
М:
Толкова много години съм идвал в България на участия, че вече съм си изградил много специална връзка със страната и хората тук. Никъде в целия свят не се чувствам така, както, когато пускам тук: като втори дом ми е. Хората оценяват това, което правя и това им се връща на 100%!

V.S.: Това лято откриваш Solar Summer на Cacao Beach на 30 юли. Сподели ни някоя тайна?
М:
Това е любимото ми участие за годината!

V.S.: Какво е нещото, което все още не си успял да направиш в България?
М:
Просто да прекарам повече време тук! Въпреки че съм бил по толкова много различни поводи, обикновено е когато имам участие или съм на турне, и съответно нямам достатъчно време да видя различни части от страната, да се срещам с хора или просто да релаксирам. Планирам да се върна тук със семейството ми и също така искам да направя благотворително турне, за да дам нещо на страната. Била е добра към мен през годините и искам да покажа, че го оценявам.

V.S.: Каква е тайната на успеха?
М:
Просто прави това, което обичаш и го прави добре! Моментът, в който се опитваш и копираш нещо или повтаряш успеха на друг, винаги ще правиш компромис с твоята визия за нещата. Естествено, вдъхновявай се от другите, но винаги се опитвай и прави твоето нещо. Защото ако истински вярваш и работиш здраво за него, имаш всеки един шанс то да стане успешно.

V.S.: Известен си с твоите сетове, които продължават по шест часа. Как успяваш да си в кондиция?
М:
Честно казано, когато правиш нещо, което обичаш, да поддържаш енергията си не е никакъв проблем - когато спреш - тогава умората те удря. Имал съм осемчасови, дори десетчасови сетове, и повечето пъти въпросът е, че няма достатъчно време, а не, че има. През повечето време продължавам да пускам, докато някой не ме издърпа!

V.S.: Най-смелите ти планове до края на годината?
М:
Фокусирал съм се върху това да пусна записи на нови лейбъли, отколкото на Toolroom. Обичам предизвикателството да правя нещо малко по-различно. Имал съм успех с Toolroom много, много пъти, но да правиш едно и също нещо многократно просто не се харесва. Обичам да се предизвиквам, обичам и разнообразието.

V.S.: Изпълнител или музикант, с когото не се разбираш?
М:
Разбирам се с всеки!

V.S.: Интересно ни e каква музика слуша Mark Knight?
М:
Голям фен съм на фънка от 80-те, boogie и малко от диското, което се е пускало по това време. За мен то представлява ключов момент в еволюцията на музиката, точката, в която електронната и соул музика се сблъскват, резултат от което е този експериментаторски, вълнуващ период на музикални открития. Прави ми впечатление, че се връщам назад и слушам по-стара музика, намирам вдъхновение в това, защото е било наистина изключително време. Ако искате да назова конкретни имена, няма да ни стигне цял ден, но това определено е период, към който се връщам.

V.S.: Когато искаш да избягаш от нещо, ти ... ?
М:
Бих прекарал време със сина ми. Когато съм с него, вниманието ми е изцяло насочено към детето ми, което е много освобождаващо, защото обикновено гледам да балансирам на няколко фронта. Обичам това, в тези моменти съм най-щастлив.

V.S.: Музикантът, с когото винаги си искал да работиш?
М:
О, уау, толкова много са. Sade, U2, Louie Vega, Eddie F, Teddy Riley - може би един ден ще ги събера всички в албум! Това предизвикателство би ми харесало, много.

V.S.: Диджеят, който най-много ти е повлиял?
М:
Може би Masters At Work, по отношение на това как ме изскопчиха от хип-хопа и соул-а и ми отвориха очите за хаус музиката, която беше много ново и свежо музикално движение за времето си. Те са инструментът, който оформи ранната част на кариерата ми и към днешна дата са все още много влиятелни, така че предполагам, че им дължа едно голямо “Благодаря!”.

V.S.: Коя е най-добрата клубна сцена в света?
M:
Разбира се, България! И все пак, предвид колко много съм пътувал и то в различни страни, невероятно е да видиш как клубните сцени процъфтяват по цял свят. Както казах, България винаги ще заема специално място в сърцето ми и никъде другаде не ми е така приятно да пускам още и още.

V.S.: Какво е посланието, което твоята музика носи?
М:
Надявам се достойно, забавно и отражение на това, което обичам. Не мисля за посланията, които нося, когато правя музика: просто правя това, което обичам и се надявам, че хората ще ми отвърнат със същото.

More Music