Следва

Men’s Exhibit: Личният стил на фотографа Свен Марквардт, чудовището на входа

10 трика за "стегнато" лято. Покажи изваяно тяло (не само) на плажа

Обичайната тренировка ви доскучава, спирате да забелязвате видим резултат? Вкарайте тези промени в програмата си и отново ще се завърнете в играта! 

All About Life преди 7 години

Обичайната тренировка ви доскучава, спирате да забелязвате видим резултат? Вкарайте тези промени в програмата си и отново ще се завърнете в играта!
Дали да посещавате фитнеса четири пъти седмично или просто да отидете в парка, за да потичате? Тренировката е задължителна! Важно е да стимулирате мускулите си, да забързате обмяната на веществата и така ще постигнете максимални резултати възможно най-бързо!

"Можем да постигнем огромен напредък, ако направим малки промени в ежедневието си, които ще накарат тялото ни да заработи по-добре", категоричен е фитнес-инструктурът Джеймс Дигмън. "Да бъдем реалисти - всяка нова промяна ще се отрази и върху социалните, и върху личните ни ангажименти, но трябва да се постараем да я вмъкнем някъде по средата". Ключът е в това да се  научим да тренираме интелигентно, всяка една минута да бъде пълноценна, за да постигнем най-добрия резултат!
Ето как...

1. Фитнес упражнения всяка седмица!
Независимо колко се движите, вдигате тежести или практикувате йога, най-важно е редуването на различни упражнения. Съчетавайте поне два - три вида, за да забележите трайни резултати. Не се концентрирайте само върху едно, с което сте свикнали. Компилацията от раздвижвания идеално пасва и на други дейности. Спринтът прави краката стегнати, а йогата ви помага да се отпуснете, заредите и да работите по-усърдно. Първото помага за повишаването на мобилността и гъвкавостта, натоварват се коленете и глезените и се стимулира сърдечният ритъм.
Плувайте! Плуването е спорт, който помага за регулирането както на сърдечния ритъм, така и на кръвообращението. Йогата пък понижава процента на стрес върху тялото. Ако започнете да практикувате и съчетавате различни упражнения всяка седмица, това ще направи тялото ви по-силно и тренировките ще ви се сторят доста по-ефективни от преди.

2. Използвай собственото си тегло!
Овладейте и използвайте собственото си тегло. Не е нужно да ползвате допълнителни тежести или уреди. Това ви тонизира и дава възможност за повече движение. Плюс това е безплатно и може да го правите където пожелаете, без да използвате фитнес оборудване. Правете клекове, коремни преси, скачайте на въже, тичайте!

3. Хранете се правилно докато тренирате!
Режим! Режим! Режим! Дори и да направите най-изтощителната и ползотворна тренировка, ако не я комбинирате с добра храна - всичко отива на вятъра. Правилната диета е ключът към изгарянето на калории и постигането на стегнато тяло. Ако вашата основна мотивация е да загубите тегло, то тогава пропуснете закуската в деня за фитнес. Изследване, публикувано в списанието The Journal of Physiology показва, че закусването след, а не преди тренировка, може да доведе до ускорено изгаряне на мазнини. Ако имате нужда от малко храна преди фитнеса, хапнете ябълка или една супена лъжица фъстъчено масло. Ябълките са пълни с кверцетин, който помага за подобряване на енергийния метаболизъм. Резултатът? По-голяма издръжливост!
“Мисли за мускулите преди или по време на тренировка, това може действително да те направи по-силен”.
Добър микс от мазнини, протеини и фибри, фъстъчено масло, насърчават бавното освобождаване на енергия. Те са добри източници на ниацин и фолиева киселина. Всичко това помага на организма да превърне храната в енергия. Хапнете шепа стафиди минути преди да започнете тренировката (изследвания на Университета в Калифорния показват, че стафидите са енергийни бонбони) и започнете със зареждащо кардио.
Консумирайте череши! Споед Scandinavian Journal of Мedicine And Science in Sport, тези малки червени лакомства намаляват напрежението в мускулите и ги успокояват след активно натоварване. Те съдържат антоцианини, които намаляват възпалението и възстановяват мускула, което е чудесно, ако решите отново да потренирате на следващия ден.

4. Пийте кафе!
Направете си “постно и чисто” кафе час преди тренировка, съветва Дигмън. Кофеинът ще ви даде мотивация да отидете във фитнеса, енергия, за да работите по-здраво, а и плюс това помага за горенето на мазнини. Добавете една чаена лъжичка кокосово олио, вместо мляко, за да увеличите ефекта. The American College of Sports Medicine, наскоро установи, че пиенето на кафе по този начин, час преди тренировка, увеличава издръжливостта, а друго проучване на The Australian College of Sports Medicine, разкрива, че кофеинът преди тренировка използва мазнините като източник на енергия, вместо да ускорява отслабването. Изследването също показва, че пиенето на кафе след тренировка, повишава нивата на гликоген, което прави мускулите ви източник на сила.

5. Вгледайте се в себе си!
Не се оглеждайте - истина е; ти си това, което мислиш, че си! Учените в The Ohio State University са открили, че мисленето за мускулите по време на тренировка, доказано подпомага тяхната сила. Преди всяка тренировка, трябва да се направи загрявка на дишането - не повече от минута. Това помага за отпускането и за цялостното натоварване след това.
Джеф Брейкън, психолог в Sheffield Hallam University, казва: “Начинът на мислене е изключително важен и по отношение на физическите упражнения. Може да използвате много начини, за да намалите болката и напрежението като музика, тренирането с приятели и позитивните мисли. Трябва да се нахъсате. Създаването на комфорт по време на тренировка ви дава стимул и удовлетворение, че ще постигнете още повече.”

6. Пийте зелен чай!
Добре познат съвет, който обаче често пренебрегваме. Зеленият чай изобилства от ползи за здравето, но тук ще споменем конкретно за ефекта му върху метаболизма. Според някои проучвания, хората, които са приемали екстракт от зелен чай три пъти на ден, показват ускорен с 4% метаболизъм. Тоест, ще горите 60 калории повече на ден, което си е близо три килограма на година. Зеленият чай съдържа катехин, който увеличава нивото на норепинефрин, с което спомага за горене на мазнини и намаляване на апетита.

7. Повече вода!
Немско изследване показва, че ако пиете около две чаши вода в рамките на определено време, метаболитният баланс се покачва с около 30%. На базата на тези резултати те са изчислили, че ако увеличите приема на вода за деня с литър и половина ще изгорите допълнителни 17 400 калории на година.

8. Избягвайте алкохола!
Ако не искате любимата ви храна да се залепи директно върху ханша или бедрата, “отмийте” я с вода, не с алкохол. Както вече знаем, алкохолът забавя метаболизма, като действа потискащо на централната нервна система. Ако добавите алкохол към тежка храна, тялото ви ще я складира като мазнини. Ето нашите предложения за здравословни коктейли през лятото...

9. Ходете, докато говорите по телефона!
Използвайте всяка възможност да се движите. Хората, които постоянно извършват някакво движение – кръстосват крака, разтягат се и крачат – горят повече калории. Така че защо да не крачите назад-напред, докато говорите по телефона?

10. Медитирайте
Стресът е сред причините за образуване на коремче. Хормонът кортизол, който тялото отделя при стрес, възбужда апетита, забавя метаболизма и подпомага трупането на мазнини в коремната област. Затова, какво ще кажете да се преборите с натрупания стрес?

 

More All About Life

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 4 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 1 седмица

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.