Следва

Печени скариди в доматен сос с фета сирене

Men’s Exhibit: Личният стил на фотографа Свен Марквардт, чудовището на входа

Чудовището на входа, ужасът на клъбърите, церберът на портата... Кой е Свен Марквардт? Пазителят на портите към рая на Бергхайн всъщност е доста дребничък и леко пълен...

All About Life преди 7 години

Чудовището на входа, ужасът на клъбърите, церберът на портата... Кой е Свен Марквардт? Пазителят на портите към Рая на Бергхайн всъщност е доста дребничък и леко пълен, а махайки мисловно татусите и обеците... няма място за страх. Шефът на баунсърите на може би най-популярния клуб в Европа се слави с нулевото си чувство за хумор и непреклоннимостта пред туриститичските тълпи. И пред тълпите като цяло. А иначе, изключвайки естеството на работата му, хората около него го описват като много дружелюбен и широко усмихнат човек, който посреща с топло ръкостискане.

Настрана от това, Свен, на 53 е фотограф и писател, партнирал си с Hugo Boss за лимитирана линия. Изявява се и с доста соло изложби с фотографии в Германия и по света. Издал е и книгата Die Nacht ist Leben („Нощта е живот“) – мемоари за живота и приноса му към немската техно-сцена още от 80-те в Източна Германия, та до ден-днешен. Известни са и доста негови публикации с фотографии. Както се казва в едно интервю за The New York Times – едното му око гледа към вратите на Бергхайн, а другото в обектива. Снимал е за Jan-Henrik Scheper-Stuke, Cyberesque и като цяло брандове, ориентирани към фетиш-естетиката. Фотографията му се отличава с гротескни сайбър-готик елементи, мрак и меланхолия. Казват, че в снимките му доминира есента – очарованието на тленността, субкултурата на Берлинската сцена и обаянието на нощта. Наричат го още берлинският Карл Лагерфелд.

Можем да го проследим в инсталирането на изложба за известната галерия Neurotitan тук>>

Личният му стил е пряко повлиян от ъндърграунда – черно, кожа, татуировки и пиърсинг, пънк, траш, готик. Доста е минималистичен и обикновено можем да го видим в черно от-до, със сребърни пръстени и кубинки. Пускаме се в галерията му, надниквайки в живота на този толкова интересен артист, икона и неделима част от съвременен Берлин.

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 6 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 5 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 5 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.