Следва

Премиери през юли по 24 Kitchen: Джейми Оливър - Кулинарна революция

Нов силен филм от екипа на „УРОК” с премиера на Киномания 2016

Качествени, съвсем нови български заглавия ще бъдат сред акцентите на тазгодишната юбилейна Киномания...

Movies & TV преди 7 години

Качествени, съвсем нови български заглавия ще бъдат сред акцентите на тазгодишната юбилейна Киномания.

Премиерата на българския филм „Слава” със сигурност ще бъде едно от значимите събития на предстоящата кинопанорама. Продукцията е дело на успешния режисьорски тандем Кристина Грозева и Петър Вълчанов, които вече показаха майсторството си с отличения с куп награди дебютен филм „Урок”.

Преди броени дни „Слава” беше селектиран за престижния конкурс на фестивала в Локарно, където в началото на август ще се състезава заедно с друг български филм – „Безбог” на Ралица Петрова.

Филмът е вдъхновен от действителни събития и разказва за железопътен кантонер, който намира на релсите куп пари и добросъвестно ги предава на полицията. Реалистичната и много човешка история, изпипана в детайли и с усет към обстановката и тънките психологически нюанси на героите, умело преплита трагичната слава, която получава скромният железопътен служител, и съдбата на амбициозна и властна PR-специалистка, безуспешно опитваща се да съчетае кариерата с личния си живот, която твърде късно осъзнава до какви последици може да достигне пренебрегването на човешкото отношение в стремежа към професионализъм.

Заглавието на филма е свързано и с марката популярни съветски часовници „Слава”, един от които е в центъра на сюжетната линия.

Много добре заснет от все по-утвърждаващия се оператор Крум Родригес („Подслон”, „Цветът на хамелеона”, „Виктория”, „Урок”) и с впечатляваща актьорска игра, филмът намира баланс между свежите нотки на хумор и силните морални послания, свързани с човешки откровения и себеосъзнаване, които правят развръзката на сюжета интересна и провокативна.

В главните роли изключително убедително влизат: Стефан Денолюбов, Маргита Гошева, Китодар Тодоров, Милко Лазаров, Иван Савов.

Сред другите родни заглавия, които КИНОМАНИЯ ще представи, е „Пеещите обувки” на режисьора Радослав Спасов, който разкрива живота и творчеството на легендарната българска певица Леа Иванова и композитора Еди Казасян. Филмът получи Специалната награда на Московския кинофестивал, а българската публика ще го види за първи път в рамките на киносъбитието на НДК.

Повече за „Слава”:

Режисьори: Петър Вълчанов, Кристина Грозева
Сценарий: Кристина Грозева, Петър Вълчанов, Дечо Таралежков
Оператор: Крум Родригес
Композитор: Христо Намлиев
Продукция на Абраксас Филм в ко-продукция с Граал Филмс
С подкрепата на ИА НФЦ, БНТ, Гръцки Национален филмов център
В ролите: Маргита Гошева, Стефан Денолюбов, Китодар Тодоров, Милко Лазаров,Иван Савов, Христофор Недков, Мира Искърова

More Movies & TV