Следва

Карате се често? Заключи любовта с катинар и хвърли ключа в морето. Виж как става!

FASHION STARTER: Красотата и храната под един покрив с Анна Барнет

Ето как едно Fashion момиче, работило в продължение на много години за британската модна марка House of Holland, се превръща в професионален готвач...

Food преди 7 години

Работила за събития на MTV и Канал 4, прекарала години в отдаденост на нейно величество ХРАНАТА, като част от кулинарните екипи на много водещи издания като Grazia, ELLE, The Reluctant Vegetarian... това е Анна Барнет. През 2015 година тя издаде своята дебютна готварска книга - Eat the Week, в която обединява повечето от досегашните си идеи за "вкусен" живот. Ето как едно Fashion момиче, работило в продължение на много години за британската модна марка House of Holland, се превръща в професионален готвач.



Кухнята на Анна напомня на викторианска кръчма, обзаведена изцяло в духа на винтидж, напомняща за 60-те и 70-те години на XX век. Керамиката - впечатляваща гама от цветове и рафтове, пълни с готварски книги. Истински уют.



Започва да работи за MTV, като взема ключова роля в организацията на техни събития. Издава книгата си Eat The Week, след като прекарва няколко години в писане на блога Тhe Reluctant Vegetarian. По това време пише в The Independent и във Vogue. Нейният сайт и блог Anna Barnett Cooks събира любими рецепти и видеоматериали.

Алекса Чънг, британски фотомодел, я нарича с приятелска насмешка The feeder или с други думи човек, който изхранва другите. Анна споделя, че не може да си спомни кога открива любовта към готвенето, но в детството си обича да отделя време в кухнята за неделно печене. Това й е доставя истинско удоволствие.

Когато се мести в Лондон, спонтанните вечерни партита се превръщат в неин подпис.

"Хората винаги са знаели, че ще сготвя така, че просто трябваше да си донесат столове и да се насладят на храната", споделя Анна. "Бяхме бедни, но изобретателни. Това бяха наистина прекрасни времена, готвенето и храненето заедно беше удоволствие за всички ни."



Анна започва да пише блог, за да води последователен регистър на кулинарните си експерименти, които са вдъхновени от световката кухня и които се осъществяват доста успешно в малката й кухня в Лондон. По-късно, всички тези експерименти се превръщат в книга, която през 2015 излезе на бял свят.  

Безупречният нюх на Барнет към детайла в кухнята определено минава и през модната призма. Смела експериментаторка, Ана не се притеснява от смесването на цветове и дръзки акценти и в стайлинга. Признава, че е влюбена в лимоненото жълто и тревистото зелено (определено й отиват!) и обожава да съчетава на пръв поглед несъвместими материи.
Ексцентричен е и изборът и на прическа - стилно омбре, в което липсва плаващото преливане на тъмно със светло кестеняво - безспорно запазената й марка! Единствено що се отнася до грима е традиционалист - крем с UV фактор, пудра, молив и спирала, това е. В ежедневието й може да я срещнете без капка грим, но задължително с дързък аутфит и страхотна прическа!



Ето и нашия кулинарен избор за понеделник вечер, който преписахме старателно от блога на мис Барнет. Свежа салатка, подправена с моден нюх и щипка шик. Бон апети...

Само зеленчуци, лимони, чили и елда. Разкош!



Това ястие не само притежава страхотен външен вид, но и уникален вкус. Анна споделя, че обожава чили и че това е една от любимите й салати. Освен това комбинацията от семена дава на организма протеини и балансира теглото. Пресните билки, които се добавят, допринасят за свежестта и полезността на храната и всичко това в комбинация представлява една щедра порция свежест!

Необходими продукти:
150 гр елда - щедро поръсени с гроздови семена
1л. вода
1/2 консервирани лимони - ситно нарязани
1 скилидка чесън
50 гр масло
Зелена салата
Шепа магданоз - нарязан на едро
Връхчета на копър - ситно нарязани
25 гр пармезан
Шепа орехи
Щедро поръсете с морска сол
Щедро поръсете с черен пипер

Как става?
Първо накиснете елдата във вряща вода. Оставете я за една минута, след това добавете маслото. Бъркайте в продължение на 15 минути на слаб огън, след което отместете тигана настрани за 10 минути. След като елдата е готова, добавете зелената салата и подправките. Разбърквайте на умерен огън около 2-3 минути. Накрая прибавете лимона, магданоза, пипера, копъра, пармезана и орехите.

More Food