Следва

Стил вдъхновение: Изящно кокче като на балерина

Среши ме, среши ме...правилно

Митът, че четката трябва да минава през косата по 100 пъти на ден, за да е здрава и лъскава, отдавна е развенчан...

Hair преди 7 години

Митът, че четката трябва да минава през косата по 100 пъти на ден, за да е здрава и лъскава, отдавна е развенчан, но въпреки това, грешки със сресването все още се допускат. Вярно, темата е дискутирана неведнъж, но заради безграничната любов към красивата дълга грива, днес я подхващаме още веднъж.

Сресването като цяло уврежда косата, но решението не е да захвърлим четката за коса завинаги, а да се заредим с малко търпение и знания по темата. А ето я и правилната техника: започваме от връхчетата и се придвижваме нежно нагоре по дължините на косата, а когато попаднем на заплетен участък, не дърпаме рязко. Вярно е, че процесът не е особено кратък и приятен, но е по-добро решение от накъсаната и изтощена коса. След като сме преминали през всички заплетени участъци успешно, можем да продължим с добре познатите движения от корена към краищата, но е желателно косата да е разделена на участъци (4 за дълга коса и 2 за къса), за да се избегне нараняване на косъма. Също така, косата трябва да е влажна, но не прекалено суха или прекалено мокра. Правилната техника в комбинация с правилната козметика за коса правят чудеса.

Текстурата на косата също е от огромно значение, когато търсим правилната техника и четка. Ето и основното, което трябва да знаем:

Права коса:

Голямата четка с меки естествени косъмчета е идеална за правите коси, които често са по-крехки от останалите типове. При разресване е важно да се съсредоточим върху заплетените краища, без да дърпаме и накъсваме косъма. Добре е да се използват терапии за разресване, които не само да предотвратят заплитането, но и да предпазят от наелектризиране.

Къдрава коса

 

Препоръчително е изобщо да не се сресва, освен ако желаната прическа не го изисква. Сресването с четка би увредило естествената форма на къдриците. По-добрият вариант е да прекараме по влажните дължини широк гребен, който да разплете, за да се избегне накъсването. Добре е също така да имаме под ръка лек спрей за разплитане.

Чуплива коса

Правилният начин за разресване на чуплива коса е да стартираме докато косата е още влажна и с посока от връхчетата към корена. По този начин се избягва наелектризирането и излишния обем, които са основен проблем на чупливата коса. Плоската четка с косъм от глиган е най-подходяща, но е желателно косъмчетата да не са прекалено твърди, за да не се изгуби вълнистата форма на косата. Лекият хидратиращ крем върши чудеса срещу наелектризирането и поддържането на добрата форма.

Може да се възползвате и от полезните съвети, които споделихме с вас за това как да поддържате косата си красива през лятото.

More Hair