Следва

Кожа ли си, велур ли си

Fashion Starter: Тя е стилна, тя е лъчезарна, тя е... Джована Баталя

Известната стилистка и стрийт-стайл звезда има собствен характерен вкус за дрехите...

All fashion преди 7 години

Редакторката на L'Uomo Vogue и W magazine, енигматичната Джована Баталя, вече Енгелберт, наскоро каза своето „ДА“ в Капри на шведския предприемач Оскар в красива сватбена церемония. Известната стилистка и стрийт-стайл звезда има собствен характерен вкус за дрехите. Обича да поема рискове, което ѝ носи забележителни успехи. На 28 години вече е направила прехода от модел към моден редактор. Известна е и с пристрастието си към Dolce & Gabbana, чиито рокли винаги разхожда на ежегодния Met Gala.

Джована е родена през 1979 в Милано, но сега живее в Ню Йорк и е едно от най-забележителните It-момичета. Муза и модел на Доменико Долче и Стефано Габана, тя стъпка по стъпка се издига до редактор на Vogue Japan, W Magazine, Vogue Gioiello, Vogue Pelle, Vogue Italia и др. Работи с имена като Анна Делло Русо и Франка Содзани. Една от най-сниманите личности по време на модните седмици, нейният стил ясно се откроява сред тълпата. Благодарение на силното си присъствие в социалните мрежи, нейната популярност нараства значително и сред широката публика. Любимка на фотографите и винаги лъчезарно усмихната, Джована е готова за снимка!

Днес на 37, тя е звезда – изряден стил, милиони почитатели, работни позиции в различни издания на Vogue и самостоятелна практика като стилистка, а и да не забравим да припомним пищната сватба, която продължи цели ТРИ дни, за щастие. Нейният стил е изтънчен, прецизен и елегантен, но без да е прекалено претенциозен и натоварващ. Джована знае как да вмъкне необходимата доза бунтарство, често чрез игрива нотка от цвят или принт, а може би аксесоар или кройка, хващащи окото отдалече. Ето я, неповторима – Джована Баталя:

 

More All fashion