Следва

Седмицата в СТЪПКИ: Къде, какво и защо от 25 до 31 юли

Карате се често? Заключи любовта с катинар и хвърли ключа в морето. Виж как става!

Пет минути почивка и отново влизаш в бой? Планини от счупени съдове, море от сълзи и пресипнал от крясъци глас…

Love преди 7 години

Пет минути почивка и отново влизаш в бой"? Планини от счупени съдове, море от сълзи и пресипнал от крясъци глас… 

Имат ли бъдеще двойките, които се карат денонощно?

„Може би това се случва, когато вулканът среща торнадото“ - думите от песента на Риана и Еминем (Love The Way You Lie) по най-добрия начин описват отношенията в двойката, където скандалите са ежедневие. А клипът на тази песен нагледно показва какво се случва с момчето и с момичето, които постоянно воюват един с друг. Във видеото всичко завършва не толкова оптимистично, но в живота такива двойки имат шанс (и то не малък) отношенията им да се развият положително.

А дотогава…като че ли и двете страни страдат. Но каква е тази зависимост – не можете разделени, не можете и заедно? Отгоре на всичкото, най-вероятно и двамата усещате натрупаната умора от постоянното изясняване на ситуацията. Иска ви се спокоен живот и приятни контакти, без да се повишава глас. Но няма къде да изхвърлите въпросите: „Какво ще се случи по-нататък?“, „До какво ще доведат тези отношения?“, „Имаме ли бъдеще?“ и „Ще се променят ли нещата, когато се появят децата?“



За да избегнете скандала, не помагат и сладките примирия, и неизбежните (но винаги нарушавани) клетви „повече никога няма да се караме“ и дори съвместните планове за бъдещето. Общо взето всичко е ясно: нещо трябва да се направи с тези постоянни караници. Но какво?

Преди всичко бързаме да добавим голяма лъжичка мед в кацата с горчилка: при такива темпераментни хора избухванията са свързани не само с проблеми. Най-вероятно в спалнята ти и твоят партньор също не скучаете.

Още малко мед: щом сте заедно, а и така остро реагирате един на друг, теб и партньора ти ви свързват много силни чувства. В противен случай в подобна ситуация един от двамата щеше да си събере багажа и да тръгне да търси своята нова втора половинка.



И накрая, целият буркан с мед, направо в кацата с горчилка: такива двойки имат бъдеще! Всичко е във вашите ръце, необходимо е единствено да положите малко старание.

И така, смело напред! Действаме!

Усещаш, че ти кипва? Мислено се спри и помисли: какво точно те изкара от равновесие? Най-вероятно ще разбереш, че не за всичко е виновен партньорът ти, а че той просто е попаднал пред погледа ти, когато не си в настроение, защото новата ти прическа е пълен провал.
А след като причината не е в него, може би не си заслужава да продължаваш скандала?

Но ето, че след критичните му думи по повод твоите нови обувки, ти отново си готова да се скараш?
Поеми си дъх и спокойно (доколкото е възможно, разбира се) му кажи: „В момента не съм готова да обсъждам точно това. Нека отложим тази дискусия за утре.“
Подобна пауза ще ти помогне да потушиш страстите, да се вземеш в ръце и да се разминеш със скандала заради неприятното му изказване от рода на: „А ти изобщо видя ли се в огледалото?“



Усещаш, че половинката ти не е в настроение и се опитва да провокира разправия? Не се поддавай на тази игра: говори със спокоен, но уверен тон. Игнорирай нападките.

Говорите за чувствата си, но не ти харесва язвителният му тон? Кажи му го! Уморена си след работа, а и той не е в настроение? Обясни му, че си имала труден ден и всичко, което ти е необходимо в момента, е внимание и нежност. Най-вероятно след това той ще смени тона с една идея по-приятен за теб.



Винаги помни: вие не сте врагове, нито противници. Да, понякога воювате, но воювате на една страна. Та нали нито един от двама ви няма да е радостен, ако тези отношения се разпаднат?

След като имате толкова енергия, която обикновено изразходвате за скандали, може би би било добре да я вкарате в по-подходящо русло. Например, запиши се на спорт, освен, че ще кротнеш, ще се погрижиш и за здравето си.

Не можете да харесате съвместно занимание? Тогава хващай за ръка партньора си и го води директно в спалнята. Там със сигурност все нещо ще измислите. И поглеждайте в тази посока по-често.

„Мамо, той ме нарече кучка!“: начините да се преиначат думите „скъпа, не си права“, са много. Отстрани всичко изглежда комично, но в действителност навикът да преувеличаваш е пагубен както за връзката, така и за нервите ти…и не само твоите! Затова недей да зацикляш на хвърлените във въздуха от партньора ти неприятни думи, а още по-малко да търсиш в тях скрит смисъл. Бъди сигурна, той не мисли така. И ти е наговорил всичко това единствено, за да те извади от равновесие.

Опитай се да разбереш партньора си (преди време дадохме насоки за това как да разберем мъжа), него може да го боли глава, да е уморен също като теб или пък просто да е гладен – за някои хора това е колосален негативен заряд. Понякога в такива моменти трябва да отстъпваш и да проявяваш съчувствие.

Не се оправдавай. Да, когато те обвиняват в нещо, често ти се струва, че е напълно логично да започнеш да обясняваш каква всъщност е истината и че не си чак толкова лоша - втренчила си се в този мускулест хубавец вече пета минута, само защото той „просто е застанал до теб”. Но подобно поведение от твоя страна ще поведе разговора в неприятна посока. Обвиненията ще се изсипват върху теб, ти ще се нервираш, ще се притесняваш, ще се изчервиш и ще се оплетеш в оправданията си, без да знаеш какво да отговориш. А скандалът набира обороти. Така че не отричай - да, гледала си красавеца. Да, цели пет минути. Природата на жените е устроена така, че ние просто не можем да не обърнем внимание на привлекателните мъже. А да не би подобен аргумент да имат право да използват единствено мъжете?

Да следваш съветите ни не е лесна работа. Както е известно, най-трудно е да се справиш със себе си. Невъзможно е, разбира се, веднага да започнеш да се държиш по друг начин, особено след като години си тренирала как да спретваш скандали, дори за дреболии. Но (нека това да бъде още една малка лъжичка мед), ние ти гарантираме, че след три-четири седмици ще си изградиш навик и след това „да си добра“, ще ти бъде много по-лесно.


 

More Love