Следва

Салата с печени зеленчуци, зеленолистни и елда

Седмицата в СТЪПКИ: Къде, какво и защо от 25 до 31 юли

Седмицата ни в стъпки изглежда точно така, лятно, слънчево и фестивално...

All About Life преди 7 години

Седмицата ни в стъпки изглежда точно така, лятно, слънчево и фестивално. Изложби не правят изключение и желанието ни да ставаме свидетели на красотата около нас в градска среда е напълно задоволено. 

Изложбата:


За втора поредна година, галерия Credo Bonum представя своята т. нар. „лятна изложба”, която сме нарекли Summer Summary (в превод: лятото на кратко или лятно резюме). В изложбата с живопис, рисунки, фотография, обекти и колажи участват: Евгени Батоев, Ирина Георгиева, Вера Гоцева – Lomovera, Калина Димитрова, Правдолюб Иванов, Светлана Мирчева, Лора Муховска и RASSIM®

Дата: 28 юли

Фестивалът:



На 23 юли в арт пространството на Телефонна палата – VIVACOM Art Hall, бе открито тазгодишното издание на фестивала 180 градуса. Платформата за иновативно изкуство дава възможност за изява на творци от различни страни и млади български артисти, които за трета година се събират, за да създават заедно съвременни и експериментални проекти в сферата на музиката, танца, театъра, визуалното изкуство, дизайна и архитектурата.
Освен двете експозиции, във VIVACOM Art Hall в рамките на фестивала ще бъде поставено и съвременното танцово/музикално-театрално представление „Черна песен“.

Дата: 27 юли

Премиерата:



Венета Райкова & издателство „Enthusiast“ Ви канят на представяне на книгата „Вещицата“ на 25 юли 2016 г. от 19,00 часа в Книжен център „Гринуич“, бул. „Витоша“ 37.
Роман за битката между доброто и злото във всеки един от нас.

Дата: 25 юли

Изложбата:

Богата палитра от теми, автори, жанрове, стилове и изобразителни похвати предлага на своите посетители столичната галерия "Нюанс" през месеците юли и август. На 20-ти юли галерията откри традиционната си за периода изложба - „Летни акценти“, която се организира за трета поредна година.
Показаните произведения са специална селекция от колекцията на галерията, голяма част от които се представят пред българска публика за първи път.
Изложени са творби на повече от 30 художници от различни поколения, представители както на класическото, така и на съвременното ни българско изкуство.

Кино-изложението:

Нови кадри от очаквания с огромен интерес тази есен „Доктор Стрейндж“ бяха показани първо на феновете, посетили световноизвестното изложение Comic-Con в Сан Диего. Вторият трейлър показва зрелищни сцени, пропити с много магия и мистика, но и типичния за Марвел хумор. Мистичният екшън с участието на Бенедикт Къмбърбач, Чуетел Еджиофор, Мадс Микелсен и Тилда Суинтън е следващият филм от третия етап на Киновселената на Марвел, чиято цел е – в рамките на четири години и девет филма – да представи на публиката нови герои и да продължи приключенията на любимците на феновете.

„Доктор Стрейндж“ излиза в България заедно с американската премиера на 4 ноември и е сниман на локации в Лондон, Ню Йорк, Хонконг и Катманду, Непал.

Фестивалът:

От 23 до 29 юли търсим завоите за Fabrica126, Vivacom Art Hall и Гьоте Институт и подготвяме пари за вход "по желание", защото "публиката сама решава как да допринесе за развитието на фестивала и артистите". Следват акцентите, от оставащите дни:

26 юли: Videomotion
Във вторник организаторите поставят екран в Гьоте Институт, за да излъчат десетте видеа, селектирани като финалисти в конкурса за късометражен ням филм София през вашите очи. Звукът към картината слушаме на живо от импровизацията на 180° Ensemble, а след финалните надписи прожекторите се насочват към нас, за да изберем един победител. Началото на програмата е в 20:00.

27 юли: Черна песен
Асоциацията с Димчо Дебелянов не е случайна, защото тук вдъхновението идва именно от редовете на неговото стихотворение. Резултатът е танцово-театрално представление, което събира Сара Бицока и Александър Хаджиев заедно на сцена, за да търсят "дълбоката човечност, иронията, изключителната деликатност и универсалната истина в поезията на символиста". Гледаме Черна песен от 20:00 във Vivacom Art Hall.

28 юли: ШахМат vol.2
Първото му издание постави бароковата и съвременната музика в пряк двубой с много от нея на живо. Сега на музикалната дъска излизат струнните и духовите инструменти, които мерят сили с камерни произведения от различни епохи, изпълнени от Делфин Роше (флейта), Елица Богданова (виола), Валентин Коле (обой), Жил Гритамер (пиано), Ивайло Данаилов (цигулка), Стефан Хаджиев (виолончело) и Венета Нейнска (пиано). Знаем отсега, че резултатът е реми, но заставаме близо, за да чуем партията, която започва от 20:00 във Fabrica126.

29 юли: ximeR
Как би звучал техно ремикс на Вивалди, Мусоргски или Малер? Серията ReComposed на немския лейбъл Дойче Грамофон отговаря на този въпрос с щипка допълнение от Стефан Голдман, написал изцяло нови електронни произведения с основа в класическата музика. Ремиксът обаче не спира дотук, защото той кани трима композитори да върнат неговия прочит в акустичен вариант. Слушаме същите "обратно-инженирани" партитури от 20:00 във Fabrica126, когато Адриан Павлов, Лукас Тобиасен, Даниел Чернев и Димитър Милев ще създават нови варианти за изпълнение от 180° Ensemble. След последната нота гласуваме за онзи, който ни е докоснал най-умело.

Фестивалът 180° е от 23 до 29 юли във Fabrica126, Vivacom Аrt Hall и Гьоте институт с вход "по желание"
Пълната програма е на 180-degrees.org.

Фестивалът:

Фестивалът се провежда всяка неделя от месец август в град София. През 2016 София Диша ще се проведе в четири недели на следните дати и улици:

07.08
УЛ. ИВАН ДЕНКОГЛУ
14.08
УЛ. МОСКОВСКА
21.08
УЛ. КНЯЗ АЛЕКСАНДЪР I
28.08
БУЛ. АЛ. СТАМБОЛИЙСКИ

Киното:

Поредното епическо преследване на неуловимия жълъд изстрелва любимата на всички праисторическата катерица в космоса и задвижва поредица събития със Скрат-астрофални последици. За да се спасят, Сид, Мани, Диего и останалите герои напускат дома си и се впускат в забавно и изпълнено с приключения пътешествие из екзотични земи с много нови колоритни герои.
"Ледена епоха: Големият сблъсък" е най-мащабната и амбициозна част от поредицата досега. Продуцентът Лори Форте разказва: „В първата Ледена епоха имаше сцена как стадото минава през един „леден музей“, където виждаме праисторическа риба, динозавър, еволюцията на Сид, а след това и летяща чиния. Присъствието на космическия кораб винаги ни е интригувало. Знаехме, че някой ден ще изследваме митологията, свързана с него, и решихме, че сега е точното време да се върнем към тази част и да посеем семената на Големият сблъсък.“
Има и друг прецедент, в който технологията обръща живота на Скрат с главата надолу. Става дума за номинираната за Оскар® късометражна анимация No Time for Nuts. Неудачната катерица попада на машина на времето, която сътворява всякакви техно-поразии.
Препратка към досегашните филми също е и семейната динамиката на стадото. „Много се забавлявахме докато изпробвахме колко далеч може да стигнат героите ни извън познатия им свят и какви пречките трябва да преодолеят, - казва Форте. - Харесва ни да ги запращаме в обстановка, с която все още не са подготвени да се справят.“

Флашмоб:

Каним ви да потренираме заедно танца на нашия флашмоб на 28 юли от 19.00 ч. Пригответе спортния екип за тази танцова забава и ни посетете в уютния и пъстър център за спортно-културни дейности и образователни курсове In the mood. А за всички танцьори ентусиасти ще има и сладка почерпка.

 28.07, в 19:00, In The Mood. София, ул. Лидице 16

Базарът:

Лятото е в своя разгар и ние ви каним на базар на изкуствата на открито. Къде? В прекрасната градина на Summer scene "One More Кино", място, заредено с много творчески събития.
Ще се насладите на приятната компания и творчеството на различни автори на ръчно-изработени бижута, дрехи, аксесоари, тефтерчета, декоративни предмети, детски играчки и др.
Ще се заредите положително в една позитивна, креативна, шарена атмосфера!
Кога? 30-31 юли от 10:30 до 19:00 часа!

 

More All About Life