Следва

Г като Гаф: Модните недомислици на седмицата

Men’s Exhibit – Трендове от Ню Йорк Пролет/Лято 2017

Свърши още една добра Модна седмица, а именно тази отвъд океана за мъжко облекло...

All fashion преди 7 години

Свърши още една добра Модна седмица, а именно тази отвъд океана за мъжко облекло. След като всички шоута, презентации и партита вече са минало, можем да седнем и да помислим на трезва глава кои ще бъдат водещите трендове в гардероба на силната половинка. Неструктурираната парка зае сериозно място, както и вдъхновените от скейт-културата суичъри. Всичко това – за следващото лято! Ето водещите 10 директно от подиума:

1. Преувеличени размери, освободен силует:

Важи с пълна сила за връхните дрехи – палта, парки и всичко останало. Няма и следа от тънкия силует на дреха по тялото, другото лято тя ще пада свободно и дори драпирано.

2. Туники и пуловери:

Те само допълват започнатото от парката, а именно „неструктурирания“ силует. А туниката, традиционната, обикновено е с доста свободолюбива кройка, затова нищо чудно да я срещаме често. Вмъква се хитро в най-носения спортен елемент от мъжкия гардероб – суичъра като го удължава и разширява. И не само него – ризата също има силно азиатско влияние – липсва маншетът на яката, ръкавите са по-обемни, дължините по-освободени.

3. Сатен и блясък:

Якета, ризи, панталони, явното продължение на пижамения тренд е комфортно ситуирано в гардероба му. Не можем да отречем, че стои адски елегантно и по подразбиране добавя усещане за мекота и лукс.

4. Бомбъри:



Закъде без тях?!? Настъплението им във водещите тенденции на новия сезон ще бъде огромно. Почти без изключение, всеки от представените дизайнери е включил поне един модел в колекцията си.

5. Анцуг:



Припомняме си техния наплив и възраждането на няколко винтидж бранда за спортни обувки. Адски удобни, те нямат намерение да слязат нито от подиума, нито да бъдат забутвани в скришен ъгъл на гардероба. Атлетичното тяло е секси!

6. Приглушени цветове:



Обикновено колекциите за топлия сезон са тези, в които има най-много цвят. Следващото лято обаче са силно застъпени повече убити тонове на синьо, розово, бежово, оливно-зелено, сиво.

7. Коланът!

 

Не го забравяйте вкъщи, защото се очертава да бъде главен аксесоар. Ще се носи като акцент или допълнение към аутфита.

8. Суичър:

 

Скейтърският стил продължава да вълнува горните кръгове на модата. Срещаме го изчистен или с принт, в монохромни цветове – сиво, бяло, черно. Изключително практична дреха, която освен всичко се съчетава идеално с нашия женски гардероб. (Новата boyfriend находка, дами?)

9. Широк крачол:

Слим и скини дънките ще направят място за панталона с широк крачол. Като цяло той се отпуска в по-комфортен силует без да провисва дъно. Уголемява се не само ширината на самия крачол, а и в ханша и по цялата му дължина.

10. Военни и работни униформи:



Силно засегнати в колекциите, те се появяват на доста места. Цветовете им са в заглушена гама. Все пак те са били гръбнакът на индустрията от има-няма 200 години. Трендът е еволюирал в приятен градски камуфлаж.

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.