Следва

5 бюти трика от Шарлот Тилбъри. 40 ли е новото 30?

Стил вдъхновение: Изящно кокче като на балерина

Винаги е имало нещо изключително елегантно във високо вдигнатия, обемен кок, в който събират косите си нежните балерини...

Hair преди 7 години

Винаги е имало нещо изключително елегантно във високо вдигнатия, обемен кок, в който събират косите си нежните балерини. Може би това е причината жените да сме луди по тази визия, с която излъчваме грация и нежност и показваме лебедовите си шия и ключици.
Да, но перфектно спретнатият кок на балерините естествено навява усилени бекстейдж приготовления, като за пролетно шоу на Денис Басо, където бихме могли с немалка доза завист да наблюдаваме съвършено прибрани коси.

Е, ние не разполагаме с лични коафьори, които да ни направят кокче като на балерините, така че се налага сами да се научим как лесно да постигнем тази желана прическа.

Ето триковете, които ще ти подарят магията на кока… досущ като от подиума!

Ще са ти необходими:

  • „донът за коса” (hair donut) (той спасява положението ни на непрофесионалисти!);
  • фибички;
  • тънък ластик за коса;
  • четка;
  • лак за коса;



Стъпка едно: Прибери косата си на висока конска опашка с помощта на четката, с която да оформиш стърчащите косъмчета по главата.

Стъпка две: Промуши в „донъта за коса” опашката.

Стъпка три: Нежно тупирай опашката, за да придадеш малко обем

Стъпка четири: Разпредели косата си така, че да „пада” върху и около „донъта”.

Стъпка пет: Започни да подпъхваш излишната коса под него, като си помагаш при закрепването с фибички (също и там, където остане малко крайче коса, което е твърде късо, за да се пъхне под „донъта”).

Стъпка шест: Фиксирай с лак и прилепи стърчащите косъмчета.

За по-малко от десет минути си готова да тръгнеш: за рецитал, към музея, за соаре с приятелки, за работа или просто за разходката си през уикенда… Ти решаваш!

 

 

More Hair