Следва

Петър Илиев и танцът като начин на живот

Тържествено отбелязване на Деня на светите Седмочисленици в Плиска

В музея на буквите в Плиска Негово Високопреосвещенство Йоан ще отслужи тържествена литургия в памет на тези български учители...

Events преди 7 години

На 27 юли (сряда) - Ден на светите Седмочисленици по Църковния календар, в музея на буквите в Плиска Варненският и Великопреславски митрополит – Негово Високопреосвещенство Йоан ще отслужи тържествена литургия в памет на тези български учители. Един от тях, свети Климент, е създател на кирилицата, т.е. на азбуката на която пишем и днес не само ние, а и 300 милиона души по цял свят. Според директора на Националния исторически музей Божидар Димитров тази азбука е създадена в столичния манастирски комплекс, от която част е Голямата базилика. Това мнение се споделя от много съвременни учени.

Очаква се на тържеството да присъстват много ВИП персони от българския политически елит.

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 6 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?