Следва

Вижте първите 3 визии от колаборацията KENZO x H&М: Смели принтове, цвят и индивидуалност

Седмица на висшата мода в Рим: Fendi Couture, Есен 2016

Дефилето висша мода на Fendi е повече от представяне на модна колекция...

All fashion преди 7 години

Дефилето висша мода на Fendi е повече от представяне на модна колекция, то е събитие, за което си заслужава да се говори. Почти всички от дотук изброените кутюр представяния се случиха в Париж, където бе събран и целият моден елит, но Fendi, които честват своята 90-та годишнина, избраха Рим за своя дестинация. За целта бяха осигурени чартърни полети, които да придвижат гостите от Париж до италианската столица и по-специално Фонтанът Треви.

В темата на колекцията, разбира се, е заложена кожата с косъм, в най-изящната си изработка и в цели 46 визии: рокля с 5000 ръчно изрязани дупки от персийско агне, наподобяващи дантела; прекалено финото яке от рис в светлорозово; миниатюрните парченца от норка, които костват 1200 часа ръчен труд да се зашият едно към друго... Като признак на истинско майсторство от Fendi, кожата с косъм се прокрадва деликатно, но и едновременно забележително за набитото модно око по нежните тюлени рокли, най-често под формата на флорални апликации.

Самият Лагерфелд, който чества повече от 50 години творчество в италианската къща, споделя за колекцията: "Това е същността на Fendi. Нито една друга къща, занимаваща се с кожа, не го прави и не би могла да го направи. Колекцията се казва "Легенди и Приказки", защото не се побира в стандартите за мода, тя е правена за специални хора със специален начин на живот."

И ако все още не сте разбрали, вижте кое е новото рекламно лице на Fendi.

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 11 минути

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 18 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.