Следва

Мъжът Риби - астро-наръчник за прелъстяване

Фейс-йогата - модерният лифтинг

Когато трябва да стегнеш някоя част от тялото си, отиваш на фитнес и наблягаш на спорта. Незнайно защо, стане ли дума за лицето, жените прибягват до доста по-сериозни...

All About Life преди 7 години

Когато трябва да стегнеш някоя част от тялото си, отиваш на фитнес и наблягаш на спорта. Незнайно защо, стане ли дума за лицето, жените прибягват до доста по-сериозни и агресивни интервенции, вместо да се потрудят малко и да „поспортуват“ за перфектен и сияещ вид за тази част от тялото си. А към лицето си трябва да сме най-внимателни, нали така?

Вероятно си чувала за така наречената „фейс-йога“ (или с други думи – упражнения за лице), но сега е време да я преоткриеш и да почерпиш от благодатта на тази „гимнастика“ за лицето.

Практиката не е нова и има своите експерти в областта. Специалистката по „фейс-йога“ Даниеле Колинс споделя серия от упражнения, които препоръчва на всички, а и самата тя постоянно практикува. Тези елементарни движения на лицето ще тонизират вида ти и ще намалят видимо бръчките.

Колинс съветва да се правят по 20 минути, шест пъти в седмицата. Да, звучи стряскащо много и повечето работещи и заети жени ще си кажат: „Нямам време за това“, но истината е, че резултатите са налице толкова бързо, че няма да искаш да спреш да се грижиш за лицето си по този начин. Освен това фейс-йогата е много по-добрата алтернатива от ботокса, който отнемa цялата изразителност.

Защо това работи: Даниеле обяснява нещата така: упражненията влияят на всички слоеве на кожата. Това подобрява циркулацията на кръвта, което позволява повече кислород да достига до кожата, както и нужните хранителни вещества, проникващи в клетките. Така в кожата ще има по-малко токсини и тя ще сияе, тенът ще се подобри и бръчките ще намалеят.

Гимнастиката на лицето стимулира и колагена, и еластина в средния слой на кожата, което я стяга, изглажда и я прави по-еластична.

Време е да опиташ!

V-формата


Помага за: подпухнали очи, торбички или тъмни кръгове, бръчки „пачи крак“.
Стъпка едно: притисни двата средни пръста едновременно от вътрешния ъгъл на веждите, след което с показалците направи същото във външния ъгъл.
Стъпка две: погледни нагоре към тавана и повдигни клепачите максимално и се отпусни (без да бръчкаш челото си).
Стъпка три: направи го шест пъти и завърши, като затвориш плътно очи за десет секунди.

„Без зъби“



Помага за: отпусната кожа, стяга бузите.
Стъпка едно: скрий зъбите с устните си и направи „О“ в това положение.
Стъпка две: усмихни се широко, като продължаваш да криеш зъбите с устни и повтори шест пъти.
Стъпка три: продължавай да се „усмихваш“, но този път постави показалец на брадичката и започни да движиш челюстта си нагоре-надолу, накланяйки главата леко назад. Отпусни се и повтори още два пъти.

„Веждите помощници“


Помага за: изглаждане на бръчките по челото.
Стъпка едно: разпредели пръстите си между линията на косата и веждите (като веждите трябва да са напълно спокойни и да ти бъдат ориентир дали правиш упражнението правилно).
Стъпка две: нежно притисни пръсти и започни да ги движиш отвътре навън, опъвайки кожата, за да се стегне.
Стъпка три: отпусни се (това е много важно във всяко упражнение) и повтори десет пъти.

„Закачливият поглед“



Помага за: дълбоки торбички под очите и синдрома на „увисналите вежди“, които те карат да изглеждаш тъжна.
Стъпка едно: постави показалците си под двете очи, като пръстите ти сочат към носа.
Стъпка две: отново скрий зъбите си с устни, като горната и долната устна трябва да са на разстояние една от друга.
Стъпка три: погледни към тавана, като стоиш в това положение 30 секунди.

„Жирафът“

Помага за: отпуснатата кожа по шията.
Стъпка едно: постави върха на пръстите си в долната част на врата и леко придърпвай кожата надолу, като накланяш глава назад.
Стъпка две: сменяй позицията на главата от изправена на наклонена няколко пъти.
Стъпка три: накрая, издай долната си устна колкото можеш по-напред, докато главата е назад, за да можеш да изпънеш шията максимално. Сложи пръста си на ключицата и задръж, правейки три дълбоки вдишвания.

Виж упражненията и във видео:

More All About Life

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 1 ден

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 5 дни

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.