Фейс-йогата - модерният лифтинг

Когато трябва да стегнеш някоя част от тялото си, отиваш на фитнес и наблягаш на спорта. Незнайно защо, стане ли дума за лицето, жените прибягват до доста по-сериозни...

Когато трябва да стегнеш някоя част от тялото си, отиваш на фитнес и наблягаш на спорта. Незнайно защо, стане ли дума за лицето, жените прибягват до доста по-сериозни и агресивни интервенции, вместо да се потрудят малко и да „поспортуват“ за перфектен и сияещ вид за тази част от тялото си. А към лицето си трябва да сме най-внимателни, нали така?

Вероятно си чувала за така наречената „фейс-йога“ (или с други думи – упражнения за лице), но сега е време да я преоткриеш и да почерпиш от благодатта на тази „гимнастика“ за лицето.

Практиката не е нова и има своите експерти в областта. Специалистката по „фейс-йога“ Даниеле Колинс споделя серия от упражнения, които препоръчва на всички, а и самата тя постоянно практикува. Тези елементарни движения на лицето ще тонизират вида ти и ще намалят видимо бръчките.

Колинс съветва да се правят по 20 минути, шест пъти в седмицата. Да, звучи стряскащо много и повечето работещи и заети жени ще си кажат: „Нямам време за това“, но истината е, че резултатите са налице толкова бързо, че няма да искаш да спреш да се грижиш за лицето си по този начин. Освен това фейс-йогата е много по-добрата алтернатива от ботокса, който отнемa цялата изразителност.

Защо това работи: Даниеле обяснява нещата така: упражненията влияят на всички слоеве на кожата. Това подобрява циркулацията на кръвта, което позволява повече кислород да достига до кожата, както и нужните хранителни вещества, проникващи в клетките. Така в кожата ще има по-малко токсини и тя ще сияе, тенът ще се подобри и бръчките ще намалеят.

Гимнастиката на лицето стимулира и колагена, и еластина в средния слой на кожата, което я стяга, изглажда и я прави по-еластична.

Време е да опиташ!

V-формата

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.