Следва

Автентична българска култура с традиционни нашенски вечери в НДК

Международен конкурс за карикатура на тема "Quo Vadis Europa? (Накъде Европа)/Пътят на надеждата"

Поредица изложби на карикатури с все по-актуална тематика стартират на 1 август в Националния дворец на културата...

Events преди 7 години

Поредица изложби на карикатури с все по-актуална тематика стартират на 1 август в Националния дворец на културата. Eкспозициите съдържат творби на повечето от 100-те финалисти, участвали в 9-я “Дон Кихот“ – Международен конкурс за карикатура на тема "Quo Vadis Europa? (Накъде Европа)/ Пътят на надеждата". Темата тази година е "Бежанци" - въпрос от поредицата изяви на издателство “Дон Кихот“, които са организатори на инициативата. В проекта ще бъдат включени и произведения на близо 20 български автори.

Официалното откриване на експозицията в НДК е от 18:30 часа на Полуетаж – Изток (над Литературен клуб „Перото”). На него специални гости ще бъдат: Ердоган Карайел (Германия), художник; издател и дизайнер, организатор на събитието, художникът Халит Куртулмуш - Айтослу (Турция), Гани Сундури (Призрен, Косово), художник на комикси и организатор на Международния фестивал в Призрен.

В 17:00 часа е предвидена и среща с медиите, на която ще могат да се запознаят лично с някои от авторите на творбите, които ще рисуват шаржове в Литературен клуб „Перото”. Изложбата ще може да се разгледа до 5 август.

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.