Следва

Уличният стил на звездите: За Кара Делевин подиумът е навсякъде

Седмица на висшата мода в Париж: Victor&Rolf Couture, Есен 2016

Новата кутюр колекция на знаменитото дуо Виктор и Ролф е съсредоточена около устойчивостта...

All fashion преди 7 години

Новата кутюр колекция на знаменитото дуо Виктор и Ролф е съсредоточена около устойчивостта: "Искахме да се предизвикаме да създадем нещо различно от минали колекции и по-точно елементи от тях. Първата мисъл беше да е органично, изпълнено с мисъл, устойчивост и рециклиране. Почувствахме го логично."

Знаейки първоначалната идея на дизайнерите, лесно можем да забележим акценти от някои от най-добрите им колекции през годините: сребърни пайети от известната им колекция през 1993, която им спечели награда от фестивала Hyères; дефилетата "Blue Screen", "Van Gogh" и "Russian Doll" също са застъпени; различни рокли от архива на къщата пък са деконструирани, а от основата им се създава нещо ново. "Хубаво е да създадеш нещо ново и да избягаш от миналото," споделя още дуото.

Милитъри якетата и суитчърите са силно застъпен акцент в line up-а. Те си проправят път през множеството къдри, кръпки и винтидж копчета и кристали, повтаряйки се по почти всеки чифт джинси или панталони.

Забележителната финална бяла рокля намеква за следващия ход на холандските дизайнери - колекция сватбени рокли, която ще дебютира през октомври по време на сватбената седмица в Ню Йорк. Очакваме я с нетърпение!

Victor&Rolf

More All fashion