Следва

По ръба на бръснача. Мъжете и тънкостите в бръсненето

Революцията на брюнетките: Бюти тренд Одри Хепбърн

Чувствените брюнетки в шоколадови нюанси в стил Одри Хепбърн...

Hair преди 7 години

Чувствените брюнетки в шоколадови нюанси в стил Одри Хепбърн са по-актуални отвсякога и лагерът им се увеличава с всеки изминал ден.
Голяма част от русокоските, които искат да опитат нещо различно и с гарантиран красив ефект, започнаха да прибягват към тази промяна все повече. Дали заради нежността на гамата или пък защото кестенявото стои така естествено - манията по този цвят е факт.



Изборът тук е голям: светлокестенява, тъмнокестенява, с рус хайлайт като акцент или просто класическо кестеняво – имаш свободата да решиш.

Нещата обаче не са толкова прости, колкото изглеждат. Кестенявото, като всеки друг цвят, има своите „капризи“ и тънкости при поддръжка. Идваме на помощ за важните подробности, с които трябва да си наясно.

Никола Кларк, колорист и креативен директор на салони John Frieda и продуктите Color Wow, отговаря на въпросите, които си зададохме.

Много е важно какъв е цветът на косата ти в момента



Всяка „трансформация“ в съответния нюанс изисква различна работа върху косъма, в зависимост от сегашния ти цвят. Промяната към кестеняво изглежда лесна, но всъщност не е така, особено, ако преди това си била блондинка, в меден нюанс или пък чернокоска, която иска да се поизсветли. Вярваш или не, може да се получи неочакван цвят (дори зелено!), ако просто сложиш по-тъмен цвят върху по-светлия. Затова нека като правило първо винаги да ти стои консултация с колорист, независимо дали възнамеряваш да поддържаш косата си сама у дома.

Какво да направя, за да изглежда цветът естествен?

Не се боядисвай плътно в един цвят. Ако погледнеш естествената си коса, ще забележиш поне няколко различни преливащи нюанса, без значение дали си блондинка или брюнетка. Затова избягвай да покриваш всичко плътно или, ако фризьор се грижи за косата ти, му обясни, че искаш максимално естествена визия.

Как да избера перфектния нюанс на кафявото за себе си?

Това зависи от тена ти. Добрият колорист винаги ще ти каже дали ще ти отиват по-топли или по-студени нюанси на кестенявото. Така че, един съвет никога не е излишен. Може да занесеш снимки с цветовете, които ти харесват, за да покажеш на специалистите каква е идеята, а пък те да ти кажат дали е подходяща, тъй като не винаги имаме реална представа за крайния резултат.
Обикновено класическите правила почти винаги са в сила: притежателките на бяла кожа като на Снежанка могат да си позволят и много светли тонове на кестенявото. Тези с по-тъмна – по-студени. Ако твоят случай е тъмна кожа, но искаш да си „поиграеш“ със светлината на косата, заложи на тъмнокестеняво със светъл хайлайт или кичури.

Кестенявото по-щадящо ли е към косата ми?

„Вярно е, че русите коси се поддържат доста трудно здрави, защото често има по-агресивни съставки в боите за блондинки. С подходяща поддръжка и правилно боядисване всичко е възможно. Важно е да се знае, че дори леката смяна на цвета, пак е „стрес“ за косата. Така че и преминаването в брюнетка ще окаже някакво влияние върху структурата на косъма. Затова е задължително да се правят възстановяващи терапии или вкъщи, или в салона. Но най-важният ми съвет е косата да не се обезцветява, за да се преминава в друг цвят – обезцветяването я съсипва“
, категорична е Никола Кларк.

Как да предпазя цвета си от избеляване?



Със сигурност си наясно, че не е полезно да миеш косата си всеки ден. Особено когато се боядисваш, това правило трябва да е твоето верую. Важно е шампоанът, който използваш, или да е на същата марка на боята и да е предназначен за поддръжката на тези съставки, или да е такъв, който не съдържа сулфат. Кларк препоръчва Color Security Shampoo, който предпазва от избеляване и е абсолютно чист от съставки като силикони и кристали, които омазняват. Така че това е добър избор, за да поддържаш косата си чиста, без да афектираш цвета по никакъв начин.

Ако корените ми растат много бързо…

Иновациите в продуктите започват да ни радват все повече, тъй като вече има буквало вълшебни помощници в поддръжката на косата. За дамите, чиито корени растат прекалено бързо, съществува пудра, която ги прикрива в периода между салонните ти посещения. Color Wow Root Cover up е решението за теб!



Виж как става:

 

More Hair