Седмицата в СТЪПКИ: Къде, какво и защо от 1 до 7 август

В средата на лятото отмятаме в социалния ни календар следните културни събития, за които нямаме търпение... Кой е казал, че само на морето е забавно?!

 

В средата на лятото отмятаме в социалния ни календар следните културни събития, за които нямаме търпение... Кой е казал, че само на морето е забавно?!

Изложбата!

Йоана Петрова, автор на изложбата ART REIMAGINED е от поколението, за което дискусията: Фотографията – изкуство или не? е архаизъм. Йоана е от поколението, за което фотографията е не само изкуство, тя е ежедневие. Фотографията документира всяка минута от съвременния живот и всичко ѝ е позволено.

Ако някога живописта се е отнасяла пренебрежително към фотографията, днес за фотографията това няма значение. Ако някога живописта е ползвала фотографията само като средство, днес Йоана е използвала картините на Леонардо да Винчи, Рафаело и Пикасо като основа за своите работи. За някой тази волност може би ще се стори нахалство, но други, вярвам, ще приемат провокацията и дори ще я намерят за забавна.

Изложбата може да видите до 10 септември в галерия за фотография SYNTHESIS, София, бул.”Васил Левски”55, до ФотоСинтезис Арт Център.

Изложбата 2

„Балкански пътища” търси връзките чрез изкуството между нас и нашите съседи като общества, изследвайки стереотипите, но и различията, проблемите и общите ценности, социо-културните пластове и елементите на идентичността.

В изложбата ще бъдат представени съвременни артисти от Балканите в изследване на общия ни културен контекст. Създаването на тези пластични тангенти водят към общата ни колективна памет, произвеждайки нови реверберации в слоевете на съвремието ни в споделената ни географска принадлежност и история, като част от европейската.

Изложбата може да бъде видяна от 27 юли до 31 август в галерия "Графити".


Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.