Следва

И гларусът, който печели Roberto Cavalli, е ...

Защо грозните мъже са СЕКСИ

Бенедикт Къмбърбач, Том Хидълстън, Венсан Касел, принц Хари – тези мъже определено не блестят с красота, но незнайно защо някак си все пак привличат милиони жени. Вглеждайки се в тях, ще се опитаме да разберем къде се крие тайната на чара на грозните мъже...

 

Love преди 7 години

Бенедикт Къмбърбач, Том Хидълстън, Венсан Касел, принц Хари – тези мъже определено не блестят с красота, но незнайно защо някак все пак привличат милиони жени. Вглеждайки се в тях, ще се опитаме да разберем къде се крие тайната на чара на грозните мъже...

В последните години светът действително се е побъркал по Хидълстън и Къмбърбач. Да кажем, че тяхната неординарна външност се цени не по-малко от актьорската им игра. Единият плени милиони сърца, изигравайки Шерлок Холмс в едноименния сериал, и продължава да побърква момичетата, дори само като стъпи върху червения килим. Другият си спечели невероятна популярност сред дамите, изигравайки отрицателна роля във филма „Тор. Богът на гръмотевиците“ и след това направо ги срази с появата си в „Небостъргачът“. Добре де, къде се крие тайната?

Поведение и ум


В света на киното примерите за мъже със своеобразна външност, които са станали супер популярни, не са един и два. Да вземем дори само Роуън Аткинсън, любимият на много мистър Бийн. Познават го в цял свят, но за разлика от Къмбърбач и Хидълстън не го приемат за секссимвол. Логично е да се предположи, че работата тук е в амлоато. Бенедикт играе естет, надарен с интелект и добър вкус, а Роуън – тромав глупак. Когато за първи път видиш на екрана Къмбърбач, не може да не си помислиш: „Олеле! Колко е страшничък!“, и само след половин час обаче вече мечтаеш да попаднеш с него на необитаем остров. Маниерът му на говорене, отношението му с хората (макар и често да е рязък), острият език и дълбоките размисли превръщат несимпатичния мъж в идеал за красота. Ето как лесно вътрешният свят, възпитанието и сдържаността могат да оцветят външните недостатъци в други краски.

Стил

Под стил разбирай маниерът на обличане: доколко му отиват едни или други дрехи, елегантен ли е, умее ли да съчетава облеклото си добре. Колкото по-естествено изглежда мъжът, толкова по-силно той ще ни привлича. Сигурно и ти си забелязала колко често ни отблъскват на пръв поглед привлекателни мъже, облечени обаче по неподходящ начин? Или пък колко лесно прощаваме непривлекателната външност на стилните типове?



Спомни си Венсан Касел. Ти не би нарекла героите му от филмите положителни или красиви, нали? Той почти винаги играе мерзавец, затова фенките едва ли го обичат заради ролите му, но страстта му към добре стоящите му костюми, свърши работата си чудесно.

Харизма



Тази загадъчна дума превръща всеки, дори най-непривлекателния мъж, в обект на женските фантазии. Какво се крие точно зад тази харизма? Някаква особена черта на характера, умение да общува, невероятно обаяние или нещо друго? Трудно е да се каже какво точно отличава харизматичните хора от тези, които природата не е надарила с това богатство, но те определено се намират на различни стъпала в стълбицата. Да вземем поне Хавиер Бардем, който не притежава кой знае какъв стил или изразителен образ, но в него има нещо, което те кара да затаиш дъх.

Мъжественост



Прекрасно качество, което би трябвало да притежава всеки индивид от мъжки пол…или поне такава е била първоначалната идея. Но за съжаление не всички могат да се похвалят с този „атрибут“ на привлекателност. Къде са тези мъже, готови да преобърнат света и да направят всичко за една жена, само и само да я защитят? На нас ни се струва, че Даниел Крейг определено е мъжествен (неслучайно именно той стана най-известният агент 007 в историята на филма), а това означава, че той е привлекателен, въпреки недостатъците си.

Човечност



Любов към децата, благотворителност, добро умение да изслушва, съчувствие – всички тези качества определено привличат. Мъж с нечиста душа, макар и с тяло на Аполон, няма да е идеалният спътник в живота ти, но ето че леко пълничкият, с прошарена коса филантроп, който заразява с вярата си в доброто, може да стане идеалният партньор. Нищо човешко не е чуждо на жените!

More Love