Следва

Интервю с деца - Какво ни носи пролетта?

Защо мъжете харесват блондинки?

Смешно, но факт – в реалния живот преобладаващата част от мъжете незабавно обръщат внимание на симпатична...

Лица преди 14 години

Смешно, но факт – в реалния живот преобладаващата част от мъжете незабавно обръщат внимание на симпатична блондинка, дори и да е изрусена. Това е установенo от психолозите и сексолозите – блондинките винаги се ползват с повече внимание от страна на противоположния пол, повече даже от много красиви брюнетки. Съгласно разработения от учените „рейтинг на сексуалното привличане”, в зависимост от цвета на косата, несъмнено лидерството и палмата на първенството държат блондинките.

Твърде любопитно е, че когато красива брюнетка си смени цвета на косата и с помощта на съвременните козметични средства се превърне в блондинка, нейният рейтинг веднага неузнаваемо се вдига. Всички мъже без изключение обръщат глава след нея. Ето какво значи цвят на косата!

И това съвсем не е измислица. Знаменитата секс бомба и кинодива Мерилин Монро, съвсем не е била по природа блондинка, но е станала изключително известна и се е превърнала в секс символ, боядисвайки се светлоруса. Вярно, нужно е да се отбележи, че Бог, Природата или Провидението щедро са й дали тази смес от обаяние, красота, кокетство, сексапилност и още дявол знае какво – невидими флуиди, които привличат мъжете. Голям брой известни актриси от световна класа също са блондинки – започвайки от незабравимата и блестяща Марлене Дитрих. За голяма част от кинодивите се говори както и за Монро - те са станали блондинки, за да се сдобият с успех. Да, една от предпоставките за успеха им е цветът на косата.


Виктория Бекъм

С какво е свързано това, как се получава така, че мъжете си загубват ума и веднага си падат по блондинки?
За разкриване на тази загадка специалистите съветват да погледнем старинните иконописи, още от византийско време. Какво виждаме там? Всички ангели небесни са нарисувани от древните художници с ясно сини очи и светли като лен коси. Много светци също имат сини очи и светла коса. Обърнете внимание на обстоятелството, че романтичните герои също притежават аналогична външност. Редица сериозни изследователи изказват напълно аргументирано мнение, че за повечето жители на Европа, образът на жената с тъмни очи и тъмни коси на ниво подсъзнание и генетична памет неволно може да се асоциира с образа на врага-завоевател. Европа не един път е изпитвала опустошителните турски набези и нападенията на кримски орди.

Мъжът винаги е търсил определени външни признаци, по които би могъл да определи жената, с която да прекара напълно спокоен и щастлив семеен живот.

Какво толкова кара мъжете да бъдат привлечени от блондинките? Такъв въпрос си задали съвременни учени и се постарали да си отговорят.

Изследванията показват, че в чисто психологически план светлокосите дами са по-устойчиви. Отличават се с искрена непосредственост и имат по-весел и спокоен характер, отколкото жените с друг цвят на косата. Те се отличават с повече доброта и често са способни на саможертва заради любимия човек. Блондинките малко по-късно съзряват в полово отношение, но затова пък по-дълго от другите запазват младост, здраве и отличен външен вид.


Сиена Милър

Кожата на блондинките се отличава със значително по-голяма еластичност, отколкото при другите жени и това много им помага да съхранят младостта си дълги години. Освен това блондинките даже ухаят по-различно и излъчват в околното пространство повече специфични хормонални вещества, възбуждащи мъжете. Проведените експерименти са неоспорими – изменяйки цвета на косата си, дори и най-тъмните брюнетки започват да придобиват психологическите черти на блондинките. При тях не се променя кожата или килограмите, но се променя характерът. За психолозите това остава загадка – защо изрусената брюнетка започва да се държи като натурална блондинка?

Възможно е тази тайна да се разкрие. Но си струва да напомним за още нещо – при гледане на карти тъмните дами винаги показват нещастие, а светлата боя – радост и празник за душата!

More from View Sofia

More Лица